INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Marinad, silad eller porter och svartvinbärssaft50 g
- Gelatinblad1,60 g
- Buljongpulver
- Sockerkulör
- Salt, peppar, malda kryddor
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet. Värm puré och vätska. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning.
2. Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl.
TIPS!
Dekorera rätten med persilja.Porterstek i gelékonsistens som serveras kall i skivor tillsammans med en tjock, varm sås, potatismos och grönsaksgelé bredvid.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)116,50 kcal
- Energi (kJ)487,50 kJ
- Fett4,85 g
- Mättade fettsyror2,05 g
- Fibrer1,25 g
- Kolhydrater10 g
- Natrium1620 mg
- Protein7,55 g