Porterstek

Porterstek

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Marinad, silad eller porter och svartvinbärssaft
    500 g
  • Gelatinblad (Klimat)
    16 g
  • Buljongpulver
  • Salt, peppar, malda kryddor
  • Sockerkulör

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet. Värm puré och vätska. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning.

  2. 2.  Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl.

  3. TIPS!
    Dekorera rätten med persilja.

  4. Porterstek i gelékonsistens som serveras kall i skivor tillsammans med en tjock, varm sås, potatismos och grönsaksgelé bredvid.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    1115,05 kcal
  • Energi (kJ)
    4675,51 kJ
  • Fett
    19,52 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6,20 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,90 g
  • Mättade fettsyror
    5,15 g
  • Fibrer
    12,50 g
  • Järn
    4,50 mg
  • Kalcium
    61,76 mg
  • Kalium
    1153,52 mg
  • Kolesterol
    350 mg
  • Kolhydrater
    80 g
  • Magnesium
    130,28 mg
  • Natrium
    16590,12 mg
  • Niacin
    41 mg
  • Protein
    146,76 g
  • Riboflavin
    0,70 mg
  • Tiamin
    0,35 mg
  • Vatten
    374,02 g
  • Vitamin B12
    2 µg
  • Vitamin B6
    2,15 mg
  • Vitamin D
    2 µg
  • Vitamin E
    5,50 mg
  • Zink
    7,53 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet