INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Marinad, silad eller porter och svartvinbärssaft500 g
- Gelatinblad (Klimat)16 g
- Buljongpulver
- Salt, peppar, malda kryddor
- Sockerkulör
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet. Värm puré och vätska. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning.
2. Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl.
TIPS!
Dekorera rätten med persilja.Porterstek i gelékonsistens som serveras kall i skivor tillsammans med en tjock, varm sås, potatismos och grönsaksgelé bredvid.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)1115,05 kcal
- Energi (kJ)4675,51 kJ
- Fett19,52 g
- Enkelomättade fettsyror6,20 g
- Fleromättade fettsyror1,90 g
- Mättade fettsyror5,15 g
- Fiber12,50 g
- Järn4,50 mg
- Kalcium61,76 mg
- Kalium1153,52 mg
- Kolesterol350 mg
- Kolhydrat80 g
- Magnesium130,28 mg
- Natrium16590,12 mg
- Niacin41 mg
- Protein146,76 g
- Riboflavin0,70 mg
- Tiamin0,35 mg
- Vatten374,02 g
- Vitamin B122 µg
- Vitamin B62,15 mg
- Vitamin D2 µg
- Vitamin E5,50 mg
- Zink7,53 mg