
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Vatten eller silat sillspad450 g
- Gelatinblad (Klimat)25 g
- Kryddlag
- Tomatketchup58,50 g
- Vinäger vit (Klimat)5 tsk
- Vatten3 msk
- Rapsolja (Klimat)1 dl
- Vitlök, pressad eller vitlökspulver
- Socker (Klimat)1 dl
- Kryddpeppar, stött5 tsk
- Salt
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm puré och vätska. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning.
3. Smaksätt med salt, om ej sillspad används. Låt stelna i kyl.
Kryddlag
1. Blanda ingredienserna till lagen. Koka upp. Kyl. Sila lagen.2. Skär upp sillen och häll över den silade lagen. Låt stå och dra i kyl.
TIPS!
Dekorera med dill.Inlagd sill i gelékonsistens med kryddig smaksättning. Perfekt alternativ att servera för alla högtider. Enkel att göra med Findus finpasserade MSC-märkt torskpuré.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)278,78 kcal
- Energi (kJ)1166,51 kJ
- Fett17,83 g
- Enkelomättade fettsyror9,10 g
- Fleromättade fettsyror4,76 g
- Mättade fettsyror2,62 g
- Fiber0,23 g
- Järn0,44 mg
- Kalcium42,84 mg
- Kalium302,75 mg
- Kolesterol64,70 mg
- Kolhydrat9,85 g
- Disackarider9,26 g
- Monosackarider0,37 g
- Sackaros9,26 g
- Magnesium25,91 mg
- Natrium2725,14 mg
- Niacin3,62 mg
- Protein19,85 g
- Riboflavin0,16 mg
- Tiamin0,04 mg
- Vatten73 g
- Vitamin B123,45 µg
- Vitamin B60,18 mg
- Vitamin C0,08 mg
- Vitamin D4,66 µg
- Vitamin E3,81 mg
- Zink0,76 mg