Sill, inlagd

SILL, inlagd

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Vatten eller silat sillspad
    45 g
  • Gelatinblad
    2,50 g
  • Salt
  • Kryddlag
  • Tomatketchup
    5 g
  • Vitvinsvinäger
    0,50 tsk
  • rapsolja
    2 tsk
  • Vatten
    1 tsk
  • Utgått-strösocker
    2 tsk
  • Vitlök, pressad eller vitlökspulver
  • Kryddpeppar, stött
    0,50 tsk

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm puré och vätska. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt med salt, om ej sillspad används. Låt stelna i kyl.

  4. Kryddlag
    1.  Blanda ingredienserna till lagen. Koka upp. Kyl. Sila lagen.

  5. 2.  Skär upp sillen och häll över den silade lagen. Låt stå och dra i kyl.

  6. TIPS!
    Dekorera med dill.

  7. Inlagd sill i gelékonsistens med kryddig smaksättning. Perfekt alternativ att servera för alla högtider.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    268,16 kcal
  • Energi (kJ)
    1121,83 kJ
  • Fett
    16,35 g
  • Enkelomättade fettsyror
    8,49 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,95 g
  • Mättade fettsyror
    1,82 g
  • Järn
    0,36 mg
  • Kalcium
    16,79 mg
  • Kalium
    169 mg
  • Kolesterol
    21,38 mg
  • Kolhydrater
    19,33 g
  • Disackarider
    15,70 g
  • Monosackarider
    0,77 g
  • Sackaros
    15,65 g
  • Magnesium
    16,79 mg
  • Natrium
    519,94 mg
  • Niacin
    2,45 mg
  • Protein
    10,97 g
  • Riboflavin
    0,06 mg
  • Tiamin
    0,01 mg
  • Vatten
    28,93 g
  • Vitamin B12
    2,92 µg
  • Vitamin B6
    0,03 mg
  • Vitamin D
    5,42 µg
  • Vitamin E
    3,11 mg
  • Zink
    0,33 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet