INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Vatten eller silat sillspad45 g
- Gelatinblad2,50 g
- Salt
- Kryddlag
- Tomatketchup5 g
- Vitvinsvinäger0,50 tsk
- rapsolja2 tsk
- Vatten1 tsk
- Utgått-strösocker2 tsk
- Vitlök, pressad eller vitlökspulver
- Kryddpeppar, stött0,50 tsk
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm puré och vätska. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning.
3. Smaksätt med salt, om ej sillspad används. Låt stelna i kyl.
Kryddlag
1. Blanda ingredienserna till lagen. Koka upp. Kyl. Sila lagen.2. Skär upp sillen och häll över den silade lagen. Låt stå och dra i kyl.
TIPS!
Dekorera med dill.Inlagd sill i gelékonsistens med kryddig smaksättning. Perfekt alternativ att servera för alla högtider.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)268,16 kcal
- Energi (kJ)1121,83 kJ
- Fett16,35 g
- Enkelomättade fettsyror8,49 g
- Fleromättade fettsyror3,95 g
- Mättade fettsyror1,82 g
- Järn0,36 mg
- Kalcium16,79 mg
- Kalium169 mg
- Kolesterol21,38 mg
- Kolhydrater19,33 g
- Disackarider15,70 g
- Monosackarider0,77 g
- Sackaros15,65 g
- Magnesium16,79 mg
- Natrium519,94 mg
- Niacin2,45 mg
- Protein10,97 g
- Riboflavin0,06 mg
- Tiamin0,01 mg
- Vatten28,93 g
- Vitamin B122,92 µg
- Vitamin B60,03 mg
- Vitamin D5,42 µg
- Vitamin E3,11 mg
- Zink0,33 mg