Sill, inlagd

Sill, inlagd

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Vatten eller silat sillspad
    450 g
  • Gelatinblad (Klimat)
    25 g
  • Kryddlag
  • Tomatketchup
    58,50 g
  • Vinäger vit (Klimat)
    5 tsk
  • Vatten
    3 msk
  • Rapsolja (Klimat)
    1 dl
  • Vitlök, pressad eller vitlökspulver
  • Socker (Klimat)
    1 dl
  • Kryddpeppar, stött
    5 tsk
  • Salt

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm puré och vätska. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt med salt, om ej sillspad används. Låt stelna i kyl.

  4. Kryddlag
    1.  Blanda ingredienserna till lagen. Koka upp. Kyl. Sila lagen.

  5. 2.  Skär upp sillen och häll över den silade lagen. Låt stå och dra i kyl.

  6. TIPS!
    Dekorera med dill.

  7. Inlagd sill i gelékonsistens med kryddig smaksättning. Perfekt alternativ att servera för alla högtider. Enkel att göra med Findus finpasserade MSC-märkt torskpuré.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    278,78 kcal
  • Energi (kJ)
    1166,51 kJ
  • Fett
    17,83 g
  • Enkelomättade fettsyror
    9,10 g
  • Fleromättade fettsyror
    4,76 g
  • Mättade fettsyror
    2,62 g
  • Fiber
    0,23 g
  • Järn
    0,44 mg
  • Kalcium
    42,84 mg
  • Kalium
    302,75 mg
  • Kolesterol
    64,70 mg
  • Kolhydrat
    9,85 g
  • Disackarider
    9,26 g
  • Monosackarider
    0,37 g
  • Sackaros
    9,26 g
  • Magnesium
    25,91 mg
  • Natrium
    2725,14 mg
  • Niacin
    3,62 mg
  • Protein
    19,85 g
  • Riboflavin
    0,16 mg
  • Tiamin
    0,04 mg
  • Vatten
    73 g
  • Vitamin B12
    3,45 µg
  • Vitamin B6
    0,18 mg
  • Vitamin C
    0,08 mg
  • Vitamin D
    4,66 µg
  • Vitamin E
    3,81 mg
  • Zink
    0,76 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet