Sillgelé

SILLGELÉ

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm puré och sillspad. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning. Smaksätt. Låt stelna i kyl.

  3. TIPS!
    Serveras kall.

  4. Sillgelé är lagat på Findus torskpuré, som är en fin och smakfull puré. Gjord på finpasserat torskkött. Purén gör matlagningen enkel.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    149,75 kcal
  • Energi (kJ)
    626,30 kJ
  • Fett
    7,35 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,97 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,48 g
  • Mättade fettsyror
    1,18 g
  • Järn
    0,36 mg
  • Kalcium
    16,50 mg
  • Kalium
    168,80 mg
  • Kolesterol
    21,38 mg
  • Kolhydrater
    9,95 g
  • Disackarider
    7,20 g
  • Monosackarider
    0,77 g
  • Sackaros
    7,15 g
  • Magnesium
    16,75 mg
  • Natrium
    519,75 mg
  • Niacin
    2,45 mg
  • Protein
    10,91 g
  • Riboflavin
    0,06 mg
  • Tiamin
    0,01 mg
  • Vatten
    23,89 g
  • Vitamin B12
    2,92 µg
  • Vitamin B6
    0,03 mg
  • Vitamin D
    5,42 µg
  • Vitamin E
    0,77 mg
  • Zink
    0,33 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet