INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Mjölk3 dl
- Gelatinblad (Klimat)16 g
- Öl3 dl
- Lökpulver1,50 msk
- Kryddpeppar, malen2 tsk
- Buljongpulver
- Salt
- Sockerkulör
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm puré och vätska. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning.
3. Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl.
TIPS!
Serveras kall i skivor med tjock, varm sås bredvid, potatismos, grönsaksgelé och ättiksgurksgelé (se recept sid 140 i MRS eller sök recept på vår hemsida).Servera gelékonsistentanpassad sjömansbiff med goda tillbehör som en av veckans middagar. Gjord med Findus Oxpuré på svenskt nötkött. Kommer i lösfrysta bitar för enkel hantering.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)90,21 kcal
- Energi (kJ)376,99 kJ
- Fett2,48 g
- Enkelomättade fettsyror0,85 g
- Fleromättade fettsyror0,21 g
- Mättade fettsyror1,01 g
- Järn0,46 mg
- Kalcium45,06 mg
- Kalium172 mg
- Kolesterol38,18 mg
- Kolhydrat2,59 g
- Disackarider1,48 g
- Monosackarider0,15 g
- Magnesium18,83 mg
- Natrium51,96 mg
- Niacin4,21 mg
- Protein13,27 g
- Riboflavin0,12 mg
- Tiamin0,05 mg
- Vatten92,79 g
- Vitamin B120,38 µg
- Vitamin B60,24 mg
- Vitamin C0,19 mg
- Vitamin D0,51 µg
- Vitamin E0,57 mg
- Zink0,89 mg