Sjömansbiff

SJÖMANSBIFF

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Mjölk
    2 msk
  • Öl
    2 msk
  • Gelatinblad
    1,60 g
  • Lökpulver
    0,50 tsk
  • Kryddpeppar, malen
    1 krm
  • Buljongpulver
  • Salt
  • Sockerkulör

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm puré och vätska. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl.

  4. TIPS!
    Serveras kall i skivor med tjock, varm sås bredvid, potatismos, grönsaksgelé och ättiksgurksgelé (se recept sid 140 i MRS eller sök recept på vår hemsida).

  5. Servera gelékonsistentanpassad sjömansbiff med goda tillbehör som en av veckans middagar.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    94,67 kcal
  • Energi (kJ)
    394,68 kJ
  • Fett
    5,35 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,23 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,02 g
  • Mättade fettsyror
    2,53 g
  • Järn
    0,01 mg
  • Kalcium
    37,80 mg
  • Kalium
    55,20 mg
  • Kolesterol
    3,09 mg
  • Kolhydrater
    4,55 g
  • Disackarider
    1,44 g
  • Monosackarider
    0,15 g
  • Magnesium
    5,70 mg
  • Natrium
    12,60 mg
  • Niacin
    0,11 mg
  • Protein
    6,11 g
  • Riboflavin
    0,05 mg
  • Tiamin
    0,02 mg
  • Vatten
    54,60 g
  • Vitamin B12
    0,17 µg
  • Vitamin B6
    0,02 mg
  • Vitamin C
    0,18 mg
  • Vitamin D
    0,30 µg
  • Vitamin E
    0,02 mg
  • Zink
    0,13 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet