INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Mjölk2 msk
- Öl2 msk
- Gelatinblad1,60 g
- Lökpulver0,50 tsk
- Kryddpeppar, malen1 krm
- Buljongpulver
- Salt
- Sockerkulör
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm puré och vätska. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning.
3. Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl.
TIPS!
Serveras kall i skivor med tjock, varm sås bredvid, potatismos, grönsaksgelé och ättiksgurksgelé (se recept sid 140 i MRS eller sök recept på vår hemsida).Servera gelékonsistentanpassad sjömansbiff med goda tillbehör som en av veckans middagar.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)94,67 kcal
- Energi (kJ)394,68 kJ
- Fett5,35 g
- Enkelomättade fettsyror0,23 g
- Fleromättade fettsyror0,02 g
- Mättade fettsyror2,53 g
- Järn0,01 mg
- Kalcium37,80 mg
- Kalium55,20 mg
- Kolesterol3,09 mg
- Kolhydrater4,55 g
- Disackarider1,44 g
- Monosackarider0,15 g
- Magnesium5,70 mg
- Natrium12,60 mg
- Niacin0,11 mg
- Protein6,11 g
- Riboflavin0,05 mg
- Tiamin0,02 mg
- Vatten54,60 g
- Vitamin B120,17 µg
- Vitamin B60,02 mg
- Vitamin C0,18 mg
- Vitamin D0,30 µg
- Vitamin E0,02 mg
- Zink0,13 mg