Rödbets, lingon-, syltlöks- eller ättiksgurksgelé

Grundrecept smaksatt gelé

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Lingondricka (outspädd), rödbets- syltlöks- eller ättiksgurkspad (rumstempererat)
    1 l
  • Gelatinblad (Klimat)
    16 g

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg och smält gelatinet enligt anvisning på paketet. Rör ner gelatinet. Låt stelna i kyl.

  2. TIPS!
    Byt ut spadet beroende på vilken samksättning du vill åt.

  3. Tillbehör i gelékonsistens är ett bra alternativ att servera vid en gelékonsistensanpassad kost. Enkelt att göra och att variera efter tycke och smak. Ett bra alternativ till exempelvis fisk och kött.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    39,62 kcal
  • Energi (kJ)
    165,89 kJ
  • Fett
    0,30 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,04 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,19 g
  • Mättade fettsyror
    0,01 g
  • Fibrer
    1,50 g
  • Järn
    0,24 mg
  • Kalcium
    9,78 mg
  • Kalium
    52,55 mg
  • Kolhydrater
    6,60 g
  • Disackarider
    0,12 g
  • Monosackarider
    5,10 g
  • Sackaros
    0,12 g
  • Magnesium
    5,93 mg
  • Natrium
    1,11 mg
  • Niacin
    0,18 mg
  • Protein
    1,80 g
  • Riboflavin
    0,02 mg
  • Tiamin
    0,03 mg
  • Vatten
    51,20 g
  • Vitamin B6
    0,01 mg
  • Vitamin C
    4,74 mg
  • Vitamin E
    0,96 mg
  • Zink
    0,12 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet