
TILLAGNING
1. Värm från djupfryst, med lock till 70°C centrumtemperatur.
2. Häll lite vatten/buljong i botten och pensla/spraya med olja eller matfett före uppvärmning.
3. Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 13-17 min. Dela patéerna i bitar. Häll varm sås över.
TIPS!
Servera med Ristimbal 96008641 eller potatis och grov grönsakspaté eller välkokta grönsaker.Bjud på detta recept till middag, burgundisk köttgryta. En härligt mustig gryta som är perfekt att njuta av under kalla höstdagar. Gjord på Findus grova oxpaté av svenskt oxkött.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)134,34 kcal
- Energi (kJ)562,21 kJ
- Fett6,49 g
- Enkelomättade fettsyror3,29 g
- Fleromättade fettsyror1,34 g
- Mättade fettsyror1,17 g
- Järn2,61 mg
- Kalcium16,89 mg
- Kalium204,43 mg
- Kolesterol56 mg
- Magnesium22,93 mg
- Natrium338,76 mg
- Niacin7,29 mg
- Protein18,95 g
- Riboflavin0,13 mg
- Tiamin0,06 mg
- Vatten202,71 g
- Vitamin B120,32 µg
- Vitamin B60,36 mg
- Vitamin D0,51 µg
- Vitamin E1,81 mg
- Zink1,48 mg