TILLAGNING
1. Värm från djupfryst, med lock till 70°C centrumtemperatur.
2. Häll lite vatten/buljong i botten och pensla/spraya med olja eller matfett före uppvärmning.
3. Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 13-17 min. Dela patéerna i bitar. Häll varm sås över.
TIPS!
Servera med Ristimbal, Findus 61965 eller potatis och grov grönsakspaté eller välkokta grönsaker.Bjud på detta recept till middag, burgundisk köttgryta. En härligt mustig gryta som är perfekt att njuta av under kalla höstdagar.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)245,10 kcal
- Energi (kJ)1026,90 kJ
- Fett14,23 g
- Enkelomättade fettsyror1,31 g
- Fleromättade fettsyror0,21 g
- Mättade fettsyror3,51 g
- Fibrer0,34 g
- Järn1,19 mg
- Kalcium92 mg
- Kalium304 mg
- Kolesterol4,50 mg
- Kolhydrater14,68 g
- Disackarider3,60 g
- Monosackarider0,15 g
- Sackaros0,60 g
- Magnesium25,35 mg
- Natrium832,50 mg
- Niacin4,51 mg
- Protein14,58 g
- Riboflavin0,34 mg
- Tiamin1,30 mg
- Vatten130,35 g
- Vitamin B120,11 µg
- Vitamin B60,06 mg
- Vitamin C0,15 mg
- Vitamin D0,40 µg
- Vitamin E0,45 mg
- Zink2,18 mg