Burgundisk köttgryta

Burgundisk köttgryta

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Värm från djupfryst, med lock till 70°C centrumtemperatur.

  2. 2.  Häll lite vatten/buljong i botten och pensla/spraya med olja eller matfett före uppvärmning.

  3. 3.  Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 13-17 min. Dela patéerna i bitar. Häll varm sås över.

  4. TIPS!
    Servera med Ristimbal 96008641 eller potatis och grov grönsakspaté eller välkokta grönsaker.

  5. Bjud på detta recept till middag, burgundisk köttgryta. En härligt mustig gryta som är perfekt att njuta av under kalla höstdagar. Gjord på Findus grova oxpaté av svenskt oxkött.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    134,34 kcal
  • Energi (kJ)
    562,21 kJ
  • Fett
    6,49 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,29 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,34 g
  • Mättade fettsyror
    1,17 g
  • Järn
    2,61 mg
  • Kalcium
    16,89 mg
  • Kalium
    204,43 mg
  • Kolesterol
    56 mg
  • Magnesium
    22,93 mg
  • Natrium
    338,76 mg
  • Niacin
    7,29 mg
  • Protein
    18,95 g
  • Riboflavin
    0,13 mg
  • Tiamin
    0,06 mg
  • Vatten
    202,71 g
  • Vitamin B12
    0,32 µg
  • Vitamin B6
    0,36 mg
  • Vitamin D
    0,51 µg
  • Vitamin E
    1,81 mg
  • Zink
    1,48 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet