Dillkött

Dillkött

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Värm från djupfryst, med lock till 70°C centrumtemperatur.

  2. 2.  Häll lite vatten/buljong i botten och pensla/spraya med olja eller matfett före uppvärmning.

  3. 3.  Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 13-17 min. Dela patéerna i bitar. Häll varm sås över.

  4. TIPS!
    Servera med potatis och grov grönsakspaté eller välkokta grönsaker.

  5. Detta recept på dillkött är ett utmärkt middagsval. Gott och innehåller mycket smak. Tillsammans med potatis och goda grönsaker blir det en otrolig god måltid.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    1343,35 kcal
  • Energi (kJ)
    5622,10 kJ
  • Fett
    64,85 g
  • Enkelomättade fettsyror
    32,87 g
  • Fleromättade fettsyror
    13,39 g
  • Mättade fettsyror
    11,74 g
  • Järn
    26,10 mg
  • Kalcium
    168,90 mg
  • Kalium
    2044,30 mg
  • Kolesterol
    560 mg
  • Magnesium
    229,25 mg
  • Natrium
    3387,55 mg
  • Niacin
    72,95 mg
  • Protein
    189,55 g
  • Riboflavin
    1,27 mg
  • Tiamin
    0,56 mg
  • Vatten
    2027,10 g
  • Vitamin B12
    3,20 µg
  • Vitamin B6
    3,59 mg
  • Vitamin D
    5,15 µg
  • Vitamin E
    18,10 mg
  • Zink
    14,85 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet