
TILLAGNING
1. Värm från djupfryst, med lock till 70°C centrumtemperatur.
2. Häll lite vatten/buljong i botten och pensla/spraya med olja eller matfett före uppvärmning.
3. Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 13-17 min. Dela patéerna i bitar. Häll varm sås över.
TIPS!
Servera med potatis och grov grönsakspaté eller välkokta grönsaker.Detta recept på dillkött är ett utmärkt middagsval. Gott och innehåller mycket smak. Tillsammans med potatis och goda grönsaker blir det en otrolig god måltid.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)1343,35 kcal
- Energi (kJ)5622,10 kJ
- Fett64,85 g
- Enkelomättade fettsyror32,87 g
- Fleromättade fettsyror13,39 g
- Mättade fettsyror11,74 g
- Järn26,10 mg
- Kalcium168,90 mg
- Kalium2044,30 mg
- Kolesterol560 mg
- Magnesium229,25 mg
- Natrium3387,55 mg
- Niacin72,95 mg
- Protein189,55 g
- Riboflavin1,27 mg
- Tiamin0,56 mg
- Vatten2027,10 g
- Vitamin B123,20 µg
- Vitamin B63,59 mg
- Vitamin D5,15 µg
- Vitamin E18,10 mg
- Zink14,85 mg