INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Lök gul2 st
- Curry2 tsk
- Margarin fett 60 % berik
- Paprika röd2 st
- Äpple m skal2 st
- Passerad tomat0,25 kg
- Köttbuljong,färdig0,50 kg
- Matlagningsgrädde 15% fett2,50 dl
- Peppar
- Majsstärkelse
- Salt
TILLAGNING
1. Tina patéerna och tärna. Hacka löken. Skär paprikan i strimlor och äpplena i småbitar.
2. Bryn löken i matfettet och curry. Tillsätt paprika, äpple, passerad tomat, buljong och grädde.
3. Red av med majsstärkelse. Smaksätt. Lägg i de grova paté bitarna. Hetta upp.
TIPS!
Servera med potatismos och grov bönpaté.Detta recept på fläskgryta med äpple och curry är lagat med Findus grova skinkpaté, som är gjord på finhackat griskött och ägg.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)310,78 kcal
- Energi (kJ)1298,89 kJ
- Fett20,79 g
- Enkelomättade fettsyror0,98 g
- Fleromättade fettsyror0,10 g
- Mättade fettsyror5,83 g
- Fibrer1,69 g
- Järn1,03 mg
- Kalcium67,21 mg
- Kalium364,33 mg
- Kolesterol11 mg
- Kolhydrater15,84 g
- Disackarider2,37 g
- Monosackarider3,73 g
- Sackaros1,32 g
- Magnesium26,57 mg
- Natrium121,82 mg
- Niacin5,54 mg
- Protein14,75 g
- Riboflavin0,39 mg
- Tiamin0,46 mg
- Vatten134,12 g
- Vitamin B120,18 µg
- Vitamin B60,11 mg
- Vitamin C39,05 mg
- Vitamin D0,73 µg
- Vitamin E0,84 mg
- Zink1,37 mg