FLÄSKGRYTA MED ÄPPLE OCH CURRY

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Lök gul
    2 st
  • Curry
    2 tsk
  • Margarin fett 60 % berik
     g
  • Paprika röd
    2 st
  • Äpple m skal
    2 st
  • Passerad tomat
    0,25 kg
  • Köttbuljong,färdig
    0,50 kg
  • Matlagningsgrädde 15% fett
    2,50 dl
  • Peppar
     g
  • Majsstärkelse
     g
  • Salt
     g

TILLAGNING

  1. 1.  Tina patéerna och tärna. Hacka löken. Skär paprikan i strimlor och äpplena i småbitar.

  2. 2.  Bryn löken i matfettet och curry. Tillsätt paprika, äpple, passerad tomat, buljong och grädde.

  3. 3.  Red av med majsstärkelse. Smaksätt. Lägg i de grova paté bitarna. Hetta upp.

    TIPS!
    Servera med potatismos och grov bönpaté.

  4. Detta recept på fläskgryta med äpple och curry är lagat med Findus grova skinkpaté, som är gjord på finhackat griskött och ägg.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    310,78 kcal
  • Energi (kJ)
    1298,89 kJ
  • Fett
    20,79 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,98 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,10 g
  • Mättade fettsyror
    5,83 g
  • Fibrer
    1,69 g
  • Järn
    1,03 mg
  • Kalcium
    67,21 mg
  • Kalium
    364,33 mg
  • Kolesterol
    11 mg
  • Kolhydrater
    15,84 g
  • Disackarider
    2,37 g
  • Monosackarider
    3,73 g
  • Sackaros
    1,32 g
  • Magnesium
    26,57 mg
  • Natrium
    121,82 mg
  • Niacin
    5,54 mg
  • Protein
    14,75 g
  • Riboflavin
    0,39 mg
  • Tiamin
    0,46 mg
  • Vatten
    134,12 g
  • Vitamin B12
    0,18 µg
  • Vitamin B6
    0,11 mg
  • Vitamin C
    39,05 mg
  • Vitamin D
    0,73 µg
  • Vitamin E
    0,84 mg
  • Zink
    1,37 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet