Kalops

KALOPS

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Värm från djupfryst, med lock till 70°C centrumtemperatur.

  2. 2.  Häll lite vatten/buljong i botten och pensla/spraya med olja eller matfett före uppvärmning.

  3. 3.  Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 13-17 min. Dela patéerna i bitar. Häll varm sås över.

  4. TIPS!
    Servera med potatis och grov grönsakspaté eller välkokta grönsaker.

  5. Erbjud kalops i patékonsistens på veckans matsedel. Servera gärna tillsammans med goda tillbehör som potatis och välkokta grönsaker.  

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    245,10 kcal
  • Energi (kJ)
    1026,90 kJ
  • Fett
    14,23 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,31 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,21 g
  • Mättade fettsyror
    3,51 g
  • Fibrer
    0,34 g
  • Järn
    1,19 mg
  • Kalcium
    92 mg
  • Kalium
    304 mg
  • Kolesterol
    4,50 mg
  • Kolhydrater
    14,68 g
  • Disackarider
    3,60 g
  • Monosackarider
    0,15 g
  • Sackaros
    0,60 g
  • Magnesium
    25,35 mg
  • Natrium
    832,50 mg
  • Niacin
    4,51 mg
  • Protein
    14,58 g
  • Riboflavin
    0,34 mg
  • Tiamin
    1,30 mg
  • Vatten
    130,35 g
  • Vitamin B12
    0,11 µg
  • Vitamin B6
    0,06 mg
  • Vitamin C
    0,15 mg
  • Vitamin D
    0,40 µg
  • Vitamin E
    0,45 mg
  • Zink
    2,18 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet