
TILLAGNING
1. Värm från djupfryst, med lock till 70°C centrumtemperatur.
2. Häll lite vatten/buljong i botten och pensla/spraya med olja eller matfett före uppvärmning.
3. Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 13-17 min. Dela patéerna i bitar. Häll varm sås över.
TIPS!
Servera med potatis och grov grönsakspaté eller välkokta grönsaker.Erbjud kalops i patékonsistens på veckans matsedel. Servera gärna tillsammans med goda tillbehör som potatis och välkokta grönsaker. Eller varför inte prova Findus grova grönsakspatéer?
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)165,02 kcal
- Energi (kJ)690,18 kJ
- Fett5,43 g
- Enkelomättade fettsyror2,38 g
- Fleromättade fettsyror0,44 g
- Mättade fettsyror2,23 g
- Fiber0,18 g
- Järn0,71 mg
- Kalcium84 mg
- Kalium352 mg
- Kolesterol34,90 mg
- Kolhydrat10,68 g
- Disackarider3,60 g
- Monosackarider0,15 g
- Sackaros0,60 g
- Magnesium28,55 mg
- Natrium1552,50 mg
- Niacin4,51 mg
- Protein18,01 g
- Riboflavin0,30 mg
- Tiamin1,95 mg
- Vatten189,95 g
- Vitamin B120,75 µg
- Vitamin B60,42 mg
- Vitamin C0,15 mg
- Vitamin D0,50 µg
- Vitamin E0,69 mg
- Zink1,86 mg