TILLAGNING
1. Värm från djupfryst, med lock till 70°C centrumtemperatur.
2. Häll lite vatten/buljong i botten och pensla/spraya med olja eller matfett före uppvärmning.
3. Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 13-17 min. Dela patéerna i bitar. Häll varm sås över.
TIPS!
Servera med potatis och grov grönsakspaté eller välkokta grönsaker.Erbjud kalops i patékonsistens på veckans matsedel. Servera gärna tillsammans med goda tillbehör som potatis och välkokta grönsaker.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)245,10 kcal
- Energi (kJ)1026,90 kJ
- Fett14,23 g
- Enkelomättade fettsyror1,31 g
- Fleromättade fettsyror0,21 g
- Mättade fettsyror3,51 g
- Fibrer0,34 g
- Järn1,19 mg
- Kalcium92 mg
- Kalium304 mg
- Kolesterol4,50 mg
- Kolhydrater14,68 g
- Disackarider3,60 g
- Monosackarider0,15 g
- Sackaros0,60 g
- Magnesium25,35 mg
- Natrium832,50 mg
- Niacin4,51 mg
- Protein14,58 g
- Riboflavin0,34 mg
- Tiamin1,30 mg
- Vatten130,35 g
- Vitamin B120,11 µg
- Vitamin B60,06 mg
- Vitamin C0,15 mg
- Vitamin D0,40 µg
- Vitamin E0,45 mg
- Zink2,18 mg