
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Pensling: sockerkulör, vatten, kryddor, marinad el
TILLAGNING
1. Dela patéerna. Trä upp på grillspett. Pensla. Värm från djupfryst, med lock till 70°C centrumtemperatur.
2. Häll lite vatten/buljong i botten och pensla/spraya med olja eller matfett före uppvärmning.
3. Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 13-17 min.
Tips!
Servera varma eller kalla med en god sås.Laga detta recept på kycklingspett i grov patékonsistens. De är lika goda kalla som varma och passar därför bra att servera tillsammans med goda tillbehör under hela året.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)80,72 kcal
- Energi (kJ)337,68 kJ
- Fett2,40 g
- Enkelomättade fettsyror1,07 g
- Fleromättade fettsyror0,23 g
- Mättade fettsyror0,88 g
- Järn0,56 mg
- Kalcium12 mg
- Kalium208 mg
- Kolesterol30,40 mg
- Magnesium15,20 mg
- Natrium720 mg
- Niacin4,24 mg
- Protein14,64 g
- Riboflavin0,18 mg
- Tiamin0,67 mg
- Vatten59,60 g
- Vitamin B120,64 µg
- Vitamin B60,36 mg
- Vitamin D0,50 µg
- Vitamin E0,24 mg
- Zink1,44 mg