PEPPARROTSKÖTT

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Värm från djupfryst, med lock till 70°C centrumtemperatur.

  2. 2.  Häll lite vatten/buljong i botten och pensla/spraya med olja eller matfett före uppvärmning. Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 13-17 min.

  3. 3.  Dela patéerna i bitar. Häll varm sås över.

  4. TIPS!
    Servera med potatis och grov grönsakspaté eller välkokta grönsaker.

  5. Ett fantastiskt gott och smakfullt recept på pepparrotskött. Som blir ännu godare att servera tillsammans med tillbehör som potatis och välkokta grönsaker.   

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    245,10 kcal
  • Energi (kJ)
    1026,90 kJ
  • Fett
    14,23 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,31 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,21 g
  • Mättade fettsyror
    3,51 g
  • Fibrer
    0,34 g
  • Järn
    1,19 mg
  • Kalcium
    92 mg
  • Kalium
    304 mg
  • Kolesterol
    4,50 mg
  • Kolhydrater
    14,68 g
  • Disackarider
    3,60 g
  • Monosackarider
    0,15 g
  • Sackaros
    0,60 g
  • Magnesium
    25,35 mg
  • Natrium
    832,50 mg
  • Niacin
    4,51 mg
  • Protein
    14,58 g
  • Riboflavin
    0,34 mg
  • Tiamin
    1,30 mg
  • Vatten
    130,35 g
  • Vitamin B12
    0,11 µg
  • Vitamin B6
    0,06 mg
  • Vitamin C
    0,15 mg
  • Vitamin D
    0,40 µg
  • Vitamin E
    0,45 mg
  • Zink
    2,18 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet