
TILLAGNING
1. Värm från djupfryst, med lock till 70°C centrumtemperatur.
2. Häll lite vatten/buljong i botten och pensla/spraya med olja eller matfett före uppvärmning. Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 13-17 min.
3. Dela patéerna i bitar. Häll varm sås över.
TIPS!
Servera med potatis och grov grönsakspaté eller välkokta grönsaker.Ett fantastiskt gott och smakfullt recept på pepparrotskött. Som blir ännu godare att servera tillsammans med tillbehör som potatis och välkokta grönsaker.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)245,10 kcal
- Energi (kJ)1026,90 kJ
- Fett14,23 g
- Enkelomättade fettsyror1,31 g
- Fleromättade fettsyror0,21 g
- Mättade fettsyror3,51 g
- Fiber0,34 g
- Järn0,15 mg
- Kalcium72 mg
- Kalium144 mg
- Kolesterol4,50 mg
- Kolhydrat14,68 g
- Disackarider3,60 g
- Monosackarider0,15 g
- Sackaros0,60 g
- Magnesium13,35 mg
- Natrium832,50 mg
- Niacin0,27 mg
- Protein14,57 g
- Riboflavin0,12 mg
- Tiamin1,28 mg
- Vatten130,35 g
- Vitamin B120,11 µg
- Vitamin B60,06 mg
- Vitamin C0,15 mg
- Vitamin E0,45 mg
- Zink0,42 mg