Porterstek, slottsstek

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Värm från djupfryst, med lock till 70°C centrumtemperatur.

  2. 2.  Häll lite vatten/buljong i botten och pensla/spraya med olja eller matfett före uppvärmning. Förvärm ugnen.

  3. 3.  Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 13-17 min.

  4. TIPS!
    Servera hel eller skivad med sås, potatis, grov grönsakspaté eller välkokta grönsaker och gelé.

  5. Porterstek, även kallat slottsstek, är ett gott och utmärkt middagstips. En middagsrätt som passar perfekt att bjuda på under kalla höst- och vinterdagar.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    80,72 kcal
  • Energi (kJ)
    337,68 kJ
  • Fett
    2,40 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,07 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,23 g
  • Mättade fettsyror
    0,88 g
  • Järn
    0,56 mg
  • Kalcium
    12 mg
  • Kalium
    208 mg
  • Kolesterol
    30,40 mg
  • Magnesium
    15,20 mg
  • Natrium
    720 mg
  • Niacin
    4,24 mg
  • Protein
    14,64 g
  • Riboflavin
    0,18 mg
  • Tiamin
    0,67 mg
  • Vatten
    59,60 g
  • Vitamin B12
    0,64 µg
  • Vitamin B6
    0,36 mg
  • Vitamin D
    0,50 µg
  • Vitamin E
    0,24 mg
  • Zink
    1,44 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet