Ärt- och pärongazpacho

Ärt- och pärongazpacho

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Mixa melon, gurka, schalottenlök och vitlök. Tillsätt övriga ingredienser. Smaksätt.

    Servera soppan kall med parmalindad grissini.

    Grov patékonsistens: Se ovan.

    Timbalkonsistens: Se ovan. Uteslut melon, gurka, lök och vitlök.

    Gelékonsistens: Se timbalkonssitens. Förtjocka med Thick & Easy™, Findus 22360. Servera med crème fraiche och geléad smörgåssnitt med ostkräm, se MRS.

    Flytande konsistens: 90 g Ärtpuré och 180 g Sopp- och såsbas, berikad, Findus 47061. Servera med ostcrème fraiche.

    Energi- och proteinrik kost: 1,5 dl soppa berikad med 1 msk Berikning Majsvällingpulver, Findus 33966 samt 1 tsk matolja. Som tillbehör serveras kex med ost samt standardmjölk.

    MRS = Mätt Rätt & Slätt

  2. TIPS!
    Uteslut den lindade parmaskinskan runt grissinin för ett vegetariskt alternativ.

  3. En fruktig och läckert grön Gazpacho med inslag av ärtor, päron och melon. Svalkande god under varma dagar.  

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    121,28 kcal
  • Energi (kJ)
    507,42 kJ
  • Fett
    3,98 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,28 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,57 g
  • Mättade fettsyror
    0,87 g
  • Fibrer
    3,52 g
  • Järn
    1,04 mg
  • Kalcium
    28,08 mg
  • Kalium
    274,26 mg
  • Kolesterol
    8,52 mg
  • Kolhydrater
    12,82 g
  • Disackarider
    2,99 g
  • Monosackarider
    3,33 g
  • Sackaros
    2,88 g
  • Magnesium
    25,15 mg
  • Natrium
    414,24 mg
  • Niacin
    2,45 mg
  • Protein
    6,71 g
  • Riboflavin
    0,13 mg
  • Tiamin
    0,24 mg
  • Vatten
    189,27 g
  • Vitamin B12
    0,08 µg
  • Vitamin B6
    0,19 mg
  • Vitamin C
    27,55 mg
  • Vitamin D
    0,02 µg
  • Vitamin E
    0,75 mg
  • Zink
    0,84 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet