Ärt- och pärongazpacho

Ärt- och pärongazpacho

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Mixa melon, gurka, schalottenlök och vitlök. Tillsätt övriga ingredienser. Smaksätt.

    Servera soppan kall med parmalindad grissini.

    Grov patékonsistens: Se ovan.

    Timbalkonsistens: Se ovan. Uteslut melon, gurka, lök och vitlök.

    Gelékonsistens: Se timbalkonssitens. Förtjocka med Thick & Easy™ 96012898. Servera med crème fraiche och geléad smörgåssnitt med ostkräm, se MRS.

    Flytande konsistens: 90 g Ärtpuré och 180 g Sopp- och såsbas, berikad, 96008702. Servera med ostcrème fraiche.

    Energi- och proteinrik kost: 1,5 dl soppa berikad med 1 msk Berikning Majsvällingpulver 96013897 samt 1 tsk matolja. Som tillbehör serveras kex med ost samt standardmjölk.

    MRS = Mätt Rätt & Slätt

  2. TIPS!
    Uteslut den lindade parmaskinskan runt grissinin för ett vegetariskt alternativ.

  3. En fruktig och läckert grön Gazpacho med inslag av ärtor, päron och melon. Svalkande god under varma dagar. Servera soppan i fina glas för en trevligare servering.  

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    121,28 kcal
  • Energi (kJ)
    507,42 kJ
  • Fett
    3,98 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,28 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,57 g
  • Mättade fettsyror
    0,87 g
  • Fiber
    3,52 g
  • Järn
    1,04 mg
  • Kalcium
    28,08 mg
  • Kalium
    274,26 mg
  • Kolesterol
    8,52 mg
  • Kolhydrat
    12,82 g
  • Disackarider
    2,99 g
  • Monosackarider
    3,33 g
  • Sackaros
    2,88 g
  • Magnesium
    25,15 mg
  • Natrium
    414,24 mg
  • Niacin
    2,45 mg
  • Protein
    6,71 g
  • Riboflavin
    0,13 mg
  • Tiamin
    0,24 mg
  • Vatten
    189,27 g
  • Vitamin B12
    0,08 µg
  • Vitamin B6
    0,19 mg
  • Vitamin C
    27,55 mg
  • Vitamin D
    0,02 µg
  • Vitamin E
    0,75 mg
  • Zink
    0,84 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet