Broccoli- och ostsoppa med krutonger

Broccoli- och ostsoppa

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Gul lök
    1 st
  • Vitlöksklyfta
    1 st
  • Rapsolja
    2 msk
  • Mjölk
    5 dl
  • Vispgrädde
    5 dl
  • Grönsaksfond
    2 msk
  • Riven ost
    500 g
  • Salt peppar
  • Maizena
  • Topping
  • Krutonger
    300 g
  • Rostade rapsfrö eller pumpafrö
    100 g

TILLAGNING

  1. 1. Stek finhackad lök och vitlök lätt i lite olja.

  2. 2. Tillsätt broccolipuré, mjölk , grädde och grönsaksbuljong.

  3. 3. Låt soppan koka upp och rör i ost tills det smälter.

  4. 4. Red av soppan med maizena samt smaka av med salt och peppa.

  5. 5. Toppa soppan med krutonger och eventuellt med rostade rapsfrön eller blå vallmofrön.

  6. Tips!

  7. Byt ut Broccolipurén mot Spenatpurén för en ny variant på denna rätt.

  8. En enkel soppa på ekologisk broccolipuré med milda smaker som kommer uppskattas av många gäster. Servera gärna rätten med krutonger och eventuellt lite rostade rapsfrön eller blå vallmofrön.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    602,48 kcal
  • Energi (kJ)
    2520,78 kJ
  • Fett
    43,55 g
  • Enkelomättade fettsyror
    11,98 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,82 g
  • Mättade fettsyror
    24,09 g
  • Fibrer
    4,79 g
  • Järn
    3,20 mg
  • Kalcium
    532,27 mg
  • Kalium
    554,21 mg
  • Kolesterol
    101,38 mg
  • Kolhydrater
    26,42 g
  • Disackarider
    4,94 g
  • Monosackarider
    1,94 g
  • Sackaros
    0,49 g
  • Magnesium
    123,37 mg
  • Natrium
    423,69 mg
  • Niacin
    1,92 mg
  • Protein
    24,82 g
  • Riboflavin
    0,37 mg
  • Tiamin
    0,23 mg
  • Vatten
    208,33 g
  • Vitamin B12
    1,23 µg
  • Vitamin B6
    0,31 mg
  • Vitamin C
    57,18 mg
  • Vitamin D
    0,65 µg
  • Vitamin E
    5,71 mg
  • Zink
    3,59 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet