Kryddrubbad fläskfilé & kyckling med primörgratäng
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Fläskfilé275 g
- Kycklingfilé FINDUS 96013151 (20-40g)275 g
- Rubb till köttet
- Paprikapulver3 g
- Salt10 g
- Svartpeppar3 g
- Socker15 g
- Timjan2 g
- Primörgratäng
- Potatis, skalad750 g
- Vispgrädde2 dl
- Mjölk0,50 dl
- Smör50 g
- Salt
- Vitlök7,50 g
- Fruktig sås
- Rasolja0,50 dl
- Vitlök25 g
- Chili röd FINDUS 9600871312 g
- Socker1 dl
- Vinäger vit1,25 dl
- Honung1 dl
- Apelsinjuice0,75 dl
- Smör50 g
- Salt
- Vatten2 dl
- Sautégrönsaker grön sparris och mango350 g
TILLAGNING
1. Blanda kryddorna till rubben. Gnid in kryddblandningen i köttet eller strö på. Sätt i ugn 160°C till inner tempratur ca 65°C (fläskfilé).
Gelékonsistens: Köttgelé, solskensmos, grönsaksgelé, se MRS. Servera med tjock sås.
Flytande konsistens: Skinksoppa, se MRS med Morots Crème fraiche.
MRS=Mätt Rätt & Slätt
TIPS!
Dekorera med färska örter.Detta recept är lagat med Findus kycklinginnerfilé och med denna råvara är möjligheterna oändliga. Med lätt saltning har den en neutral smak och kan användas till alla typer av maträtter.
2. Värm kycklingbröstet enligt anvisning på förpackningen.
Primörgratäng
1. Skiva potatisen. Koka upp grädde, mjölk, grov grönsakspuré och vitlök. Lägg i den skivade potatisen och smaka av med salt.2. Koka tills potatisen börjar bli mjuk. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver och smör. Rör då och då så det inte bränner i botten. Lägg upp i bleck och tillaga färdigt i ugn 160°C.
På detta sätt så släpper potatisen stärkelsen bättre och ni får en krämigare Primörgratäng.
Skimrande sås
1. Fräs vitlök och chili i olja. Tillsätt vinäger, socker, honung, mangopuré och apelsinjuice. Låt sjuda.2. Späd med vatten till önskad konsistens. Tillsätt smör och smaka av med salt. Tillsätt grönsakerna eller servera var för sig.
Grov patékonsistens: Se ovan. Ersätt fläskfiléen med Grov Skinkpaté, stekt, Findus 96008744 och kycklingfilén med Grov kycklingpaté, Findus 96008719 samt grönsakerna med Grov Bönpaté, Findus 96012357. Severa med 1,5 dl skimrande sås.
Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt Fläskfilén med Skinktimbal, stekt Findus 96008716 och kycklingfilén med Kycklingtimbal, Findus 96008495 samt grönsakerna med Blandad grönsakstimbal, Findus 96008538. Ersätt gratängen med potatis och rotfruktspankaka, se MRS. Servera med 1,5 dl sås.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)514,24 kcal
- Energi (kJ)2151,39 kJ
- Fett23,81 g
- Enkelomättade fettsyror7,76 g
- Fleromättade fettsyror2,32 g
- Mättade fettsyror12,06 g
- Fiber4,34 g
- Järn2,53 mg
- Kalcium129,43 mg
- Kalium767,61 mg
- Kolesterol78,46 mg
- Kolhydrat54,73 g
- Disackarider17,03 g
- Monosackarider14,86 g
- Sackaros13,39 g
- Magnesium58,08 mg
- Natrium553,77 mg
- Niacin8,45 mg
- Protein17,95 g
- Riboflavin0,33 mg
- Tiamin0,51 mg
- Vatten247,26 g
- Vitamin B120,46 µg
- Vitamin B60,76 mg
- Vitamin C50,74 mg
- Vitamin D1,54 µg
- Vitamin E4,54 mg
- Zink1,48 mg