Kryddrubbad fläskfilé och kyckling med primörgratäng och skimrande sås

Kryddrubbad fläskfilé & kyckling med primörgratäng och skimrande sås

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Fläskfilé
    275 g
  • Kycklingfilé FINDUS 96013151 (20-40g)
    275 g
  • Rubb till köttet
  • Salt
    10 g
  • Paprikapulver
    3 g
  • Svartpeppar
    3 g
  • Timjan
    2 g
  • Socker
    15 g
  • Primörgratäng
  • Potatis, skalad
    750 g
  • Vispgrädde
    2 dl
  • Mjölk
    0,50 dl
  • Smör
    50 g
  • Berikning Majsvällingpulver FINDUS 96012868
    100 g
  • Vitlök
    7,50 g
  • Salt
  • Fruktig sås
  • Rasolja
    0,50 dl
  • Vitlök
    25 g
  • Chili röd FINDUS 96008713
    12 g
  • Vinäger vit
    1,25 dl
  • Socker
    1 dl
  • Honung
    1 dl
  • Mangopuré FINDUS 3779
    500 g
  • Apelsinjuice
    0,75 dl
  • Vatten
    2 dl
  • Smör
    50 g
  • Salt
  • Sautégrönsaker grön sparris och mango FINDUS 3093
    350 g

TILLAGNING

  1. 1.  Blanda kryddorna till rubben. Gnid in kryddblandningen i köttet eller strö på. Sätt i ugn 160°C till inner tempratur ca 65°C  (fläskfilé). 

  2. Gelékonsistens: Köttgelé, solskensmos, grönsaksgelé, se MRS. Servera med tjock sås.

  3. Flytande konsistens: Skinksoppa, se MRS med Morots Créme fraiche.

  4. MRS=Mätt Rätt & Slätt

  5. TIPS!
    Dekorera med färska örter.

  6. Detta recept är lagat med Findus kycklinginnerfilé och med denna råvara är möjligheterna oändliga. Med lätt saltning har den en neutral smak och kan användas till alla typer av maträtter.

  7. 2.  Värm kycklingbröstet enligt anvisning på förpackningen.

  8. Primörgratäng 
    1.  Skiva potatisen. Koka upp grädde, mjölk, grov grönsakspuré och vitlök. Lägg i den skivade potatisen och smaka av med salt.

  9. 2.  Koka tills potatisen börjar bli mjuk. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver och smör. Rör då och då så det inte bränner i botten. Lägg upp i bleck och tillaga färdigt i ugn 160°C.

  10. På detta sätt så släpper potatisen stärkelsen bättre och ni får en krämigare Primörgratäng.

  11. Skimrande sås
    1.  Fräs vitlök och chili i olja. Tillsätt vinäger, socker, honung, mangopuré och apelsinjuice. Låt sjuda.

  12. 2.  Späd med vatten till önskad konsistens. Tillsätt smör och smaka av med salt. Tillsätt grönsakerna eller servera var för sig.

  13. Grov patékonsistens: Se ovan. Ersätt fläskfiléen med Grov Skinkpaté, stekt, Findus 88582 och kycklingfilén med Grov kycklingpaté, Findus 88458 samt grönsakerna med Grov Bönpaté, Findus 64773. Severa med 1,5 dl skimrande sås.

  14. Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt Fläskfilén med Skinktimbal, stekt  Findus 39394 och kycklingfilén med Kycklingtimbal, Findus 29118 samt grönsakerna med Blandad grönsakstimbal, Findus 29114. Ersätt gratängen med potatis och rotfruktspankaka, se MRS. Servera med 1,5 dl sås.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    514,24 kcal
  • Energi (kJ)
    2151,39 kJ
  • Fett
    23,81 g
  • Enkelomättade fettsyror
    7,76 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,32 g
  • Mättade fettsyror
    12,06 g
  • Fibrer
    4,34 g
  • Järn
    2,53 mg
  • Kalcium
    129,43 mg
  • Kalium
    767,61 mg
  • Kolesterol
    78,46 mg
  • Kolhydrater
    54,73 g
  • Disackarider
    17,03 g
  • Monosackarider
    14,86 g
  • Sackaros
    13,39 g
  • Magnesium
    58,08 mg
  • Natrium
    553,77 mg
  • Niacin
    8,45 mg
  • Protein
    17,95 g
  • Riboflavin
    0,33 mg
  • Tiamin
    0,51 mg
  • Vatten
    247,26 g
  • Vitamin B12
    0,46 µg
  • Vitamin B6
    0,76 mg
  • Vitamin C
    50,74 mg
  • Vitamin D
    1,54 µg
  • Vitamin E
    4,54 mg
  • Zink
    1,48 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet