Kyckling med äpplechutney palsternacks- äpple och senapsås samt klyftpotatis
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Kyckling, filé1,25 kg
- Äpple250 g
- Vinäger äppelcider1 dl
- Lök röd250 g
- Rosmarin torkad EKO2 tsk
- Kycklingfond0,50 dl
- Kranvatten4 dl
- Vispgrädde3 dl
- Senap, skånsk50 g
- Palsternackspuré500 g
- Persilja FINDUS 9600868215 g
- Rapsolja0,50 dl
- Potatis2 kg
TILLAGNING
1. Klyfta rödlök och äpple och blanda upp det med rosmarin, äpplecidervinäger och salt/peppar. Sätt i ugn 150 ° i ca 10 min.
2. Krydda kycklingfileérna med salt och peppar och sätt i ugn 150 ° varmluft ca 15-20 minuter.
3. Koka upp vatten,palsternackspuré, grädde, fond. Smaka av med senap salt och peppar.
4. Blanda olja med klyftad potatis, salta och peppar. Sätt i ugn 160 ° ca 30 min.
TIPS!
Tillsätt persilja strax innan servering.Här är en middag med flera olika, härliga smaker som möts. Kyckling med äpplechutney tillsammans med klyftpotatis och en smakfull sås av palsternacka, äpple och senap.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)660,86 kcal
- Energi (kJ)2764,68 kJ
- Fett38,44 g
- Enkelomättade fettsyror11,63 g
- Fleromättade fettsyror2,29 g
- Mättade fettsyror21,26 g
- Fiber5,38 g
- Järn2,19 mg
- Kalcium121,33 mg
- Kalium1246,09 mg
- Kolesterol163,60 mg
- Kolhydrat41,70 g
- Disackarider4,03 g
- Monosackarider3,41 g
- Sackaros1,89 g
- Magnesium94,62 mg
- Natrium215,39 mg
- Niacin19,16 mg
- Protein34,74 g
- Riboflavin0,32 mg
- Tiamin0,46 mg
- Vatten391,96 g
- Vitamin B120,64 µg
- Vitamin B61,62 mg
- Vitamin C53,75 mg
- Vitamin D0,57 µg
- Vitamin E3,72 mg
- Zink1,78 mg