Cheddarbakad torsk

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Cheddarbakad torsk
  • Ägg
    10 st
  • Cheddarostkräm
    80 g
  • Vatten
    4 dl
  • Fiskbuljong pulvervara
    10 g
  • Pepparbuljong
  • 5 Vitpepparkorn
    5 st
  • 5 Kryddpepparkorn
    1 g
  • 5 Svartpepparkorn
    1 g
  • Grönsaksbuljong, pulver
    1 msk
  • Thick & Easy
    6 g
  • Morotspuré
    200 g
  • Gul lök
    1 st
  • Morotstimbal
  • Ägg
    5 st
  • Ägg
    5 st
  • Palsternackstimbal
  • Thick & Easy
    6 g
  • Pepparbuljong
    1 dl
  • Palsternackspuré
    200 g
  • Selleripuré
    200 g
  • Rotselleritimbal
  • Pepparbuljong
    1 dl
  • Ägg
    5 st
  • Dillsky
  • Fiskbuljong ätf
    1 l
  • Pepparbuljong
    1 dl
  • Thick & Easy
    6 g
  • Pepparbuljong
    1 dl
  • Majsstärkelse
    3 msk
  • Vatten
    3 msk
  • Dill torkad
    5 g
  • Vispgrädde, 40%
    2 dl

TILLAGNING

  1. Torsktimbal

  2. Baka av på 105° kombivärme i 20 -25 min, utan lock

  3. Rotselleritimbal

  4. Blanda och häll upp i smorda portionsformar.

  5. Baka av på 105° kombivärme i 20 -25 min, utan lock

  6. Dillsky

  7. Ca ½ dl majsstärkelse utrörd i lite vatten

  8. Koka upp buljongen, tillsätt grädden, torkad dill och red av med majsstärkelsen till en lagom simmig konsistens. Låt koka 5 min. Smaka av med salt och peppar.

  9. Blanda alla ingredienser och häll upp i smorda portions­formar (helst fiskfilé formade). Baka av i 105° kombivärme i 20-25 min. Utan lock. Vid uppvärmning bred ca 1 msk cheddarostcreme på fisktimbalen.

  10. Pepparbuljong

  11. Koka upp 4 dl vatten med 1 msk grönsaksbuljongpulver, 5 vitpepparkorn, 5 svartpepparkorn, 5 kryddpepparkorn och 1 medelstor grov hackad gul lök. Låt sjuda i 10 min. Sila av lök och kryddor, låt buljongen svalna.

  12. Morotstimbal

  13. Blanda och häll upp i smorda portionsformar.

  14. Baka av på 105° kombivärme i 20 -25 min, utan lock

  15. Palsternackstimbal

  16. Blanda och häll upp i smorda portionsformar.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    423,82 kcal
  • Energi (kJ)
    1775,48 kJ
  • Fett
    26,27 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,15 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,31 g
  • Mättade fettsyror
    6,56 g
  • Fiber
    1,50 g
  • Järn
    3,10 mg
  • Kalcium
    168,41 mg
  • Kalium
    261,18 mg
  • Kolesterol
    46,83 mg
  • Kolhydrat
    14,51 g
  • Disackarider
    0,79 g
  • Monosackarider
    0,29 g
  • Sackaros
    0,25 g
  • Magnesium
    20,93 mg
  • Natrium
    602,09 mg
  • Niacin
    1,41 mg
  • Protein
    32,02 g
  • Riboflavin
    0,06 mg
  • Tiamin
    0,05 mg
  • Vatten
    241,91 g
  • Vitamin B12
    0,92 µg
  • Vitamin B6
    0,11 mg
  • Vitamin C
    0,83 mg
  • Vitamin D
    0,95 µg
  • Vitamin E
    0,58 mg
  • Zink
    0,37 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet