BIFF STROGANOFF, BURGUNDISK KÖTTGRYTA, DILLKÖTT, GULASCH, KALOPS, PEPPARROTSKÖTT, VILTGRYTA

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Värm från djupfryst, med lock, till 70°C centrumtemperatur.

  2. 2. Häll lite vatten/buljong i botten och pensla/spraya med olja eller matfett före uppvärmning.

  3. 3. Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 7-10 min.

  4. 4. Häll varm sås över grytbitarna.

  5. TIPS!
    Servera med Ristimbal, Findus 61965 eller potatismos och grönsakstimbal.

  6. En passande middag att bjuda på under kyligare dagar. En värmande gryta i timbalkonsistens är då ett perfekt alternativ. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    1514 kcal
  • Energi (kJ)
    6238 kJ
  • Fett
    161,20 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,76 g
  • Mättade fettsyror
    27,20 g
  • Fibrer
    0,16 g
  • Järn
    0,80 mg
  • Kalcium
    16 mg
  • Kalium
    144 mg
  • Kolhydrater
    5,60 g
  • Magnesium
    8 mg
  • Niacin
    3,44 mg
  • Protein
    10,40 g
  • Riboflavin
    0,21 mg
  • Tiamin
    0,02 mg
  • Vitamin B12
    0,56 µg
  • Vitamin D
    0,48 µg
  • Zink
    1,44 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet