Gyllene mos

GYLLENE MOS

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Koka potatis och mosa den.

  2. 2.  Tillsätt puré, philadelphiaost/ostkräm, matfett och muskot. Smaka av. Hetta upp.

  3. TIPS!
    Smaksätt med lite honung för len och fin smak. 

  4. Gyllene mos är ett perfekt val av tillbehör, passar till det mesta och är väldigt smakrik. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    179,84 kcal
  • Energi (kJ)
    754,37 kJ
  • Fett
    4,53 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,96 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,15 g
  • Mättade fettsyror
    2,82 g
  • Fiber
    4,90 g
  • Järn
    0,57 mg
  • Kalcium
    6 mg
  • Kalium
    483,60 mg
  • Kolesterol
    12,80 mg
  • Kolhydrat
    30,06 g
  • Disackarider
    0,54 g
  • Monosackarider
    0,69 g
  • Sackaros
    0,51 g
  • Magnesium
    28,80 mg
  • Natrium
    144,15 mg
  • Niacin
    2,65 mg
  • Protein
    3,01 g
  • Riboflavin
    0,04 mg
  • Tiamin
    0,08 mg
  • Vatten
    117,18 g
  • Vitamin B6
    0,28 mg
  • Vitamin C
    26,10 mg
  • Vitamin D
    0,03 µg
  • Vitamin E
    0,30 mg
  • Zink
    0,30 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet