Matjessilltårta

Matjessilltårta

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Riv brödtimbalen fint och tryck ihop den till en sammanhängande pajbotten i en springform.

  2. 2.  Blötlägg gelatinet. Värm purén och tillsätt gelatinet i purén.

  3. 3.  Blanda ner gräddfil och spad. Smaka av med salt, peppar och torkad dill. Häll smeten på pajbotten och låt stelna i kyl.

  4. TIPS!
    Dekorera tårtan med färsk dill och citronskivor.


  5. Servera en underbart god matjessilltårta med mycket smak, som är lagad i en lättsmält timbalkonsistens.  

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    47,78 kcal
  • Energi (kJ)
    199,92 kJ
  • Fett
    2,89 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,66 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,09 g
  • Mättade fettsyror
    1,86 g
  • Järn
    0,03 mg
  • Kalcium
    26,59 mg
  • Kalium
    97,49 mg
  • Kolesterol
    15,79 mg
  • Kolhydrater
    1,04 g
  • Disackarider
    0,80 g
  • Monosackarider
    0,01 g
  • Magnesium
    7,13 mg
  • Natrium
    18,21 mg
  • Niacin
    0,35 mg
  • Protein
    4,43 g
  • Riboflavin
    0,04 mg
  • Tiamin
    0,02 mg
  • Vatten
    31,49 g
  • Vitamin B12
    0,28 µg
  • Vitamin B6
    0,03 mg
  • Vitamin D
    0,31 µg
  • Vitamin E
    0,17 mg
  • Zink
    0,19 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet