INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Potatismos, tillagat, tjockt60 g
- Ägg0,50 st
- Sockerkulör
- Lökpulver, grillkrydda
- Salt, peppar
- Till stekning: matfett och ströbröd, siktat
TILLAGNING
1. Tina purén och blanda med övriga ingredienser. Smaksätt och färgsätt.
2. Smält matfett och häll ströbröd direkt i stekpannan.
3. Klicka i smeten och stek på svag värme tills de fått fin färg.
TIPS!
Servera med sås, potatismos, grönsakstimbal och citronklyfta.Erbjud schnitzel i timbalkonsistens till middag. Med goda tillbehör med mycket fin smak blir måltiden en succé.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)163,74 kcal
- Energi (kJ)684,98 kJ
- Fett7,80 g
- Enkelomättade fettsyror1,90 g
- Fleromättade fettsyror0,57 g
- Mättade fettsyror1,98 g
- Fiber0,77 g
- Järn1,01 mg
- Kalcium37,80 mg
- Kalium225 mg
- Kolesterol1,80 mg
- Kolhydrat12,85 g
- Disackarider0,72 g
- Monosackarider0,30 g
- Sackaros0,12 g
- Magnesium15,80 mg
- Natrium180 mg
- Niacin2,46 mg
- Protein10,11 g
- Riboflavin0,08 mg
- Tiamin0,22 mg
- Vatten47,40 g
- Vitamin B120,21 µg
- Vitamin B60,13 mg
- Vitamin C3,60 mg
- Vitamin D0,22 µg
- Vitamin E0,10 mg
- Zink1,13 mg