
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Ägg10 st
- Mjölk 3% fett2,50 dl
- Salt1 tsk
- Smör30 g
TILLAGNING
1. Tina Brödtimbal.
2. Vispa samman ägg, vätska och salt.
3. Smält smöret. Häll i äggsmeten.
4. Hetta upp äggröran på mycket svag värme och rör hela tiden mot botten.
5. Är värmen för stark blir äggröran grynig. Den är färdig när konsistensen är tjock och krämig.
TIPS!
Servera med sillgelé och tomattimbal eller andra släta komponenter tex kaviar.Bjud på en god slät äggröra till en av veckans måltider. God att ha som pålägg på en smörgås eller att äta som den är tillsammans med goda tillbehör.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)164,30 kcal
- Energi (kJ)688,13 kJ
- Fett10,95 g
- Enkelomättade fettsyror1,28 g
- Fleromättade fettsyror0,26 g
- Mättade fettsyror2,75 g
- Fiber0,16 g
- Järn1,25 mg
- Kalcium82,94 mg
- Kalium79,28 mg
- Kolesterol35,66 mg
- Kolhydrat6,69 g
- Disackarider2,17 g
- Monosackarider0,02 g
- Magnesium6,36 mg
- Natrium317,65 mg
- Niacin0,25 mg
- Protein9,87 g
- Riboflavin0,08 mg
- Tiamin0,05 mg
- Vatten34,28 g
- Vitamin B120,30 µg
- Vitamin B60,03 mg
- Vitamin C0,15 mg
- Vitamin D0,37 µg
- Vitamin E0,24 mg
- Zink0,27 mg