
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Gelatinblad13 g
- Vispgrädde4 dl
- Mjölk2 dl
- Pepparrot , färsk, riven2 msk
- Salt
- Peppar
- Rökt lax, skivad500 g
- Gräslök FINDUS 9600868115 g
TILLAGNING
1. Lägg gelantinbladen (10 port 4 st gelantinblad) i kallt vatten.
2. Koka upp mjölk, grädde och ärtpure. Tillsätt gelatinbladen i den varma vätskan. Smaksätt med pepparrot och salt/peppar.
3. Häll upp i portionsformar och ställ i kyl några timmar. Eller häll upp i G-N bleck ( 30 portioner i ett G-N bleck)
4. Tärna den rökta laxen och vänd i gräslök.
Servera ärtpannacottan med den tärnade rökta laxen på toppen.
TIPS!
Toppa även pannacottan med lite mer gräsklök.En härligt grön och god ärtpannactotta med smak av pepparot, som sedan toppas med rökt lax är en utsökt kombination.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)298,48 kcal
- Energi (kJ)1248,83 kJ
- Fett23,33 g
- Enkelomättade fettsyror6,89 g
- Fleromättade fettsyror2,32 g
- Mättade fettsyror12 g
- Fibrer1,80 g
- Järn0,75 mg
- Kalcium71,37 mg
- Kalium319,80 mg
- Kolesterol85,59 mg
- Kolhydrater5,74 g
- Disackarider4,05 g
- Monosackarider0,03 g
- Sackaros2 g
- Magnesium27,22 mg
- Natrium840,40 mg
- Niacin5,43 mg
- Protein16,09 g
- Riboflavin0,20 mg
- Tiamin0,22 mg
- Vatten102,72 g
- Vitamin B124,31 µg
- Vitamin B60,37 mg
- Vitamin C10,06 mg
- Vitamin D5,09 µg
- Vitamin E1,16 mg
- Zink0,74 mg