Cidersås à la Mullsjö

Cidersås á la Mullsjö

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Vitt vin
    2,25 dl
  • Vispgrädde
    5,50 dl
  • Äppelcider
    200 g
  • Kycklingfond
    2,50 msk
  • Lökpulver
    1,50 tsk
  • Maizena
     g
  • Salt och peppar

TILLAGNING

  1. 1.  Koka upp vitt vin och tillsätt äppelcider.

  2. 2.  Tillsätt grädde, kycklingfond och lökpulver. Låt sjuda i ca 15 minuter, red av till önskad konsistens och smaka av med salt och peppar.

    Tips!
    Servera gärna som tillbehör till Laxtimbal med röksmak.

  3. Cidersås à la Mullsjö är len och fin i sin konsistens och rik på flera goda smaker. Gör sig utmärkt som tillbehör till det mesta. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    225,97 kcal
  • Energi (kJ)
    945,44 kJ
  • Fett
    21,79 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,44 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,52 g
  • Mättade fettsyror
    13,96 g
  • Fibrer
    0,01 g
  • Järn
    0,10 mg
  • Kalcium
    44,41 mg
  • Kalium
    73,82 mg
  • Kolesterol
    62,24 mg
  • Kolhydrater
    3,28 g
  • Disackarider
    1,47 g
  • Monosackarider
    0,34 g
  • Sackaros
    0,01 g
  • Magnesium
    6,32 mg
  • Natrium
    26,84 mg
  • Niacin
    0,05 mg
  • Protein
    1,24 g
  • Riboflavin
    0,05 mg
  • Tiamin
    0,02 mg
  • Vatten
    72,20 g
  • Vitamin B12
    0,20 µg
  • Vitamin B6
    0,02 mg
  • Vitamin C
    0,25 mg
  • Vitamin D
    0,05 µg
  • Vitamin E
    0,56 mg
  • Zink
    0,19 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet