
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Vispgrädde5,50 dl
- Vitt vin2,25 dl
- Äppelcider200 g
- Lökpulver1,50 tsk
- Salt och peppar
- Kycklingfond2,50 msk
- Maizena
TILLAGNING
1. Koka upp vitt vin och tillsätt äppelcider.
2. Tillsätt grädde, kycklingfond och lökpulver. Låt sjuda i ca 15 minuter, red av till önskad konsistens och smaka av med salt och peppar.
Tips!
Servera gärna som tillbehör till Laxtimbal med röksmak.Cidersås à la Mullsjö är len och fin i sin konsistens och rik på flera goda smaker. Gör sig utmärkt som tillbehör till det mesta.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)225,97 kcal
- Energi (kJ)945,44 kJ
- Fett21,79 g
- Enkelomättade fettsyror5,44 g
- Fleromättade fettsyror0,52 g
- Mättade fettsyror13,96 g
- Fiber0,01 g
- Järn0,10 mg
- Kalcium44,41 mg
- Kalium73,82 mg
- Kolesterol62,24 mg
- Kolhydrat3,28 g
- Disackarider1,47 g
- Monosackarider0,34 g
- Sackaros0,01 g
- Magnesium6,32 mg
- Natrium26,84 mg
- Niacin0,05 mg
- Protein1,24 g
- Riboflavin0,05 mg
- Tiamin0,02 mg
- Vatten72,20 g
- Vitamin B120,20 µg
- Vitamin B60,02 mg
- Vitamin C0,25 mg
- Vitamin D0,05 µg
- Vitamin E0,56 mg
- Zink0,19 mg