Julig kryddsill

JULIG KRYDDSILL

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Vatten eller silat sillspad
    4,50 dl
  • Gelatinblad
    25 g
  • Salt
  • Kryddlag
  • Tomatketchup
    45 g
  • Vitvinsvinäger
    5 tsk
  • Rapsolja
    100 g
  • Vatten
    3 msk
  • Socker
    100 g
  • Vitlök, pressad eller vitlökspulver
  • Kryddpeppar, finstött
    5 tsk

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet. Värm puré och vätska.

  2. 2.  Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning. Smaksätt med salt, om ej sillspad används. Låt stelna i kyl.

    Kryddlag
    1.  Blanda ingredienserna till lagen. Koka upp. Kyl. Sila lagen. Skär upp sillen och häll över den silade lagen. Låt stå och dra i kyl.

  3. TIPS!
    Till hel konsistens ersätts sillgelén med urvattnad sill.

  4. Julig kryddsill i gelékonsistens, perfekt alternativ till den traditionella sillen på julbordet. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    185,61 kcal
  • Energi (kJ)
    776,64 kJ
  • Fett
    10,36 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6,15 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,84 g
  • Mättade fettsyror
    0,77 g
  • Fibrer
    0,40 g
  • Järn
    0,08 mg
  • Kalcium
    8,94 mg
  • Kalium
    213,92 mg
  • Kolesterol
    24,20 mg
  • Kolhydrater
    11,60 g
  • Disackarider
    10,59 g
  • Monosackarider
    0,29 g
  • Sackaros
    10,59 g
  • Magnesium
    15,30 mg
  • Natrium
    62,67 mg
  • Niacin
    1,13 mg
  • Protein
    11,35 g
  • Riboflavin
    0,03 mg
  • Tiamin
    0,03 mg
  • Vatten
    95,87 g
  • Vitamin B12
    0,70 µg
  • Vitamin B6
    0,07 mg
  • Vitamin C
    0,06 mg
  • Vitamin D
    0,92 µg
  • Vitamin E
    3,01 mg
  • Zink
    0,31 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet