Lättpanerad fisk med svensk pesto

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Lättpanerad fisk à 100g
  • Lättpanerad fisk, MSC, 100-130 g
    10 kg
  • Svensk pesto
  • Persilja FINDUS 96008682
    100 g
  • Dill FINDUS 96008493
    100 g
  • Gräslök FINDUS 96008681
    100 g
  • Riven ost
    500 g
  • Citron, färskpressad
  • Citronskal
  • Salt
  • Vitpeppar mald
  • Honung
  • Gräslökssås à 1 dl
  • Creme Fraiche
    6 l
  • Äppleklyftor FINDUS 96011221
    2 kg
  • Gräslök FINDUS 96008681
    300 g
  • Salt
  • Morotssymfoni FINDUS 96013188
    7,50 kg
  • Potatis kokt (Klimat)
    10 kg

TILLAGNING

  1. 1.  Tillaga i konvektionsugn 200º C, 20 - 25 minuter (till fiskens centrumtemperatur är ca 60°C).

    Pesto
    1.  Blanda samtliga ingredienser. Smaksätt.

    Sås 
    1.  Blanda créme fraiche, äppletärningar, päronpuré och gräslök. Smaksätt.

    Grov patékonsistens: Se ovan.

    Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt fisken med Torsktimbal, Findus 29119, smält matfett och blanda med ströbröd. Pensla över torsktimbalen. Ersätt grönsakerna med Morotstimbal, Findus 29111. Uteslut gräslök och riven ost, ersätt med mjukost.

    Gelékonsistens: Torskgelé se MRS och morotsgelé se MRS, potatismos, crème fraiche smaksatt med päronpuré, vid behov förtjocka med Thick & Easy™, Findus 22360.

    Flytande konsistens: 90 g Torskpuré, Findus 3728 och 180 g Sopp- och såsbas, Findus 47061. Servera med crème fraiche.

    Energi- och proteinrik kost: 0,5 port. 1 dl sås berikad med 2 msk Berikning Majsvällingpulver, Findus 33966 och 2 tsk matfett samt grönsaker med matfett. Som tillbehör serveras standardmjölk.

    MRS = Mätt Rätt & Slätt

  2. TIPS!
    Servera med kokt potatis och Morotsmix robust.

    Detta recept på peston är gjord på Findus ärtpuré som är framtagen på förvällda, gröna passerade ärter som fryst in som puré för att bevara godheten. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    508,25 kcal
  • Energi (kJ)
    2126,28 kJ
  • Fett
    29,52 g
  • Enkelomättade fettsyror
    8,30 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,16 g
  • Mättade fettsyror
    17,22 g
  • Fiber
    6,59 g
  • Järn
    1,46 mg
  • Kalcium
    129,12 mg
  • Kalium
    1006,31 mg
  • Kolesterol
    132,71 mg
  • Kolhydrat
    37,51 g
  • Disackarider
    6,13 g
  • Monosackarider
    6,33 g
  • Sackaros
    4,69 g
  • Magnesium
    59,91 mg
  • Natrium
    829,36 mg
  • Niacin
    4,97 mg
  • Protein
    20,21 g
  • Riboflavin
    0,20 mg
  • Tiamin
    0,20 mg
  • Vatten
    306,38 g
  • Vitamin B12
    0,93 µg
  • Vitamin B6
    0,49 mg
  • Vitamin C
    32,41 mg
  • Vitamin D
    0,52 µg
  • Vitamin E
    1,69 mg
  • Zink
    1,24 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet