
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Majslåda med skinka à 200 g
- Berikning Majsvälling FINDUS 9601286850 g
- Kesella400 g
- Ägg10 st
- Peppar
- Salt
- Ost riven300 g
- Rökt skinka tärnad500 g
- Sås à 1 dl
- Gräddfil6 dl
- Salt
- Cayennepeppar
- Sweet chilisås4 dl
- Ärter FINDUS 96013231750 g
- Peppar
TILLAGNING
1. Tina majspuré och blanda med kesella samt ägg.
MRS= Mätt Rätt & Slätt.
2. Tillsätt Berikning Majsvälling och smaksätt med salt samt peppar.
3. Lägg skinkan i väl smorda bleck eller formar. Häll på puréblandningen. Täck med riven ost.
4. Grädda i konvektionsugn på 175˚C i cirka 1 timme.
SåsBlanda ingredienserna till såsen. Smaksätt med salt och peppar.
Tips!Servera med ärter.
Grov patékonsistens: Enl. recept. Ersätt rökt skinka med Grov skinkpaté med röksmak, Findus 69515, och ärter med Grov ärt- och morotspaté, Findus 88870.
Timbalkonsistens: Enl. recept. Ersätt rökt skinka med Skinktimbal med röksmak, Findus 29116. Täck formen med lock eller folie. Ersätt ätrer med Ärttimbal, Findus 29110. Ersätt riven ost med ostcrème och bre över.
Gelékonsistens: Bacon, se MRS. Servera med tjock sås, förtjocka med Thick & EasyTM, Findus 22360, potatismos och majspuré/gelé, se MRS.
Flytande konsistens: Skinksoppa, se MRS. Serveras med crème fraiche.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)640,95 kcal
- Energi (kJ)2681,98 kJ
- Fett31,96 g
- Enkelomättade fettsyror9,05 g
- Fleromättade fettsyror2,62 g
- Mättade fettsyror16,77 g
- Fiber9,42 g
- Järn4,02 mg
- Kalcium434,33 mg
- Kalium899,52 mg
- Kolesterol286,56 mg
- Kolhydrat42,85 g
- Disackarider12,82 g
- Monosackarider15,96 g
- Sackaros8,42 g
- Magnesium93,06 mg
- Natrium1466,46 mg
- Niacin6,52 mg
- Protein40,92 g
- Riboflavin0,78 mg
- Tiamin0,90 mg
- Vatten317,47 g
- Vitamin B122,15 µg
- Vitamin B60,67 mg
- Vitamin C38,87 mg
- Vitamin D1,86 µg
- Vitamin E5,27 mg
- Zink5,16 mg