INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Mannagryn2 tsk
- Vatten0,50 dl
- Utgått-strösocker0,50 msk
- eller
TILLAGNING
1. Koka upp vatten, vispa i mannagryn och socker. Låt koka ca 20 min. Tillsätt någon av puréerna. Blanda.
2. Häll gröten i en skål eller blandningsmaskin. Vispa kraftigt i ca 45 min, så att krämen kallnar och blir riktigt luftig.
Gelékonsistens och Flytande konsistens: Fruktsoppa, (se recept sid 176) använd hallonpuré. Servera med gräddklick.
TIPS!
Servera med mjölk eller vispgrädde.Testa vårt goda recept på klappkräm, ett perfekt val för mellanmål eller dessert.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)72,54 kcal
- Energi (kJ)302,93 kJ
- Fett0,25 g
- Enkelomättade fettsyror0,04 g
- Fleromättade fettsyror0,13 g
- Mättade fettsyror0,01 g
- Fibrer1,59 g
- Järn0,48 mg
- Kalcium15,94 mg
- Kalium133,13 mg
- Kolhydrater15,33 g
- Disackarider6,41 g
- Sackaros6,39 g
- Magnesium10,83 mg
- Natrium1,14 mg
- Niacin0,35 mg
- Protein1,21 g
- Riboflavin0,03 mg
- Tiamin0,02 mg
- Vatten51,02 g
- Vitamin B60,01 mg
- Vitamin C12,90 mg
- Vitamin E0,01 mg
- Zink0,20 mg