Klappkräm

Klappkräm

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Koka upp vatten, vispa i mannagryn och socker. Låt koka ca 20 min. Tillsätt någon av puréerna. Blanda.

  2. 2.  Häll gröten i en skål eller blandningsmaskin. Vispa kraftigt i ca 45 min, så att krämen kallnar och blir riktigt luftig.

  3. Gelékonsistens och Flytande konsistens: Fruktsoppa, (se recept sid 176) använd hallonpuré. Servera med gräddklick.

  4. TIPS!
    Servera med mjölk eller vispgrädde.

  5. Testa vårt goda recept på klappkräm, ett perfekt val för mellanmål. Med Findus frukt- och bärpuréer går det enkelt att variera smaken på klappkrämen. Välj mellan olika sorters frukter och bär. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    126,09 kcal
  • Energi (kJ)
    527,52 kJ
  • Fett
    2,30 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,70 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,44 g
  • Mättade fettsyror
    1,01 g
  • Fibrer
    1,52 g
  • Järn
    1,32 mg
  • Kalcium
    122,55 mg
  • Kalium
    218,18 mg
  • Kolesterol
    2,51 mg
  • Kolhydrater
    21 g
  • Disackarider
    10,99 g
  • Monosackarider
    1,80 g
  • Sackaros
    6,60 g
  • Magnesium
    18,70 mg
  • Natrium
    61,47 mg
  • Niacin
    0,56 mg
  • Protein
    4,31 g
  • Riboflavin
    0,15 mg
  • Tiamin
    0,09 mg
  • Vatten
    65,32 g
  • Vitamin B12
    0,32 µg
  • Vitamin B6
    0,10 mg
  • Vitamin C
    14,68 mg
  • Vitamin D
    1,55 µg
  • Vitamin E
    1,83 mg
  • Zink
    0,50 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet