Klappkräm

KLAPPKRÄM

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Koka upp vatten, vispa i mannagryn och socker. Låt koka ca 20 min. Tillsätt någon av puréerna. Blanda.

  2. 2.  Häll gröten i en skål eller blandningsmaskin. Vispa kraftigt i ca 45 min, så att krämen kallnar och blir riktigt luftig.

  3. Gelékonsistens och Flytande konsistens: Fruktsoppa, (se recept sid 176) använd hallonpuré. Servera med gräddklick.

  4. TIPS!
    Servera med mjölk eller vispgrädde.

  5. Testa vårt goda recept på klappkräm, ett perfekt val för mellanmål eller dessert. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    72,54 kcal
  • Energi (kJ)
    302,93 kJ
  • Fett
    0,25 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,04 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,13 g
  • Mättade fettsyror
    0,01 g
  • Fibrer
    1,59 g
  • Järn
    0,48 mg
  • Kalcium
    15,94 mg
  • Kalium
    133,13 mg
  • Kolhydrater
    15,33 g
  • Disackarider
    6,41 g
  • Sackaros
    6,39 g
  • Magnesium
    10,83 mg
  • Natrium
    1,14 mg
  • Niacin
    0,35 mg
  • Protein
    1,21 g
  • Riboflavin
    0,03 mg
  • Tiamin
    0,02 mg
  • Vatten
    51,02 g
  • Vitamin B6
    0,01 mg
  • Vitamin C
    12,90 mg
  • Vitamin E
    0,01 mg
  • Zink
    0,20 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet