Pannkakor/plättar

PANNKAKOR/PLÄTTAR

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Tina omelett- och timbalbas. Blanda med grädde. Smaksätt med socker.

  2. 2.  Grädda på en sida eller grädda i ugn med lock. Servera med vispad grädde och fruktsås (se recept sid 177 i MRS eller sök recept på vår hemsida).

  3. TIPS!
    Bred äppelmos mellan Pannkaksplätt, timbal. Strö över kanel. Servera med vispad grädde.

    Servera pannkakor i timbalkonsitens som ett alternativ på veckans matsedel. Goda att ha som tillbehör till soppa eller som dessert eller mellanmål. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    284,55 kcal
  • Energi (kJ)
    1190,85 kJ
  • Fett
    26,93 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,99 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,47 g
  • Mättade fettsyror
    15,05 g
  • Järn
    0,02 mg
  • Kalcium
    37,50 mg
  • Kalium
    50 mg
  • Kolesterol
    57,15 mg
  • Kolhydrat
    3,95 g
  • Disackarider
    1,35 g
  • Magnesium
    3,50 mg
  • Natrium
    12 mg
  • Niacin
    0,02 mg
  • Protein
    7,49 g
  • Riboflavin
    0,05 mg
  • Tiamin
    0,01 mg
  • Vatten
    27,20 g
  • Vitamin B12
    0,18 µg
  • Vitamin B6
    0,01 mg
  • Vitamin C
    0,20 mg
  • Vitamin D
    0,05 µg
  • Vitamin E
    0,51 mg
  • Zink
    0,15 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet