Pannkakor/plättar

PANNKAKOR/PLÄTTAR

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Tina omelett- och timbalbas. Blanda med grädde. Smaksätt med socker.

  2. 2.  Grädda på en sida eller grädda i ugn med lock. Servera med vispad grädde och fruktsås (se recept sid 177 i MRS eller sök recept på vår hemsida).

  3. TIPS!
    Bred äppelmos mellan Pannkaksplätt, timbal. Strö över kanel. Servera med vispad grädde.

    Servera pannkakor i timbalkonsitens som ett alternativ på veckans matsedel. Goda att ha som tillbehör till soppa eller som dessert eller mellanmål. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    1969,80 kcal
  • Energi (kJ)
    8241,90 kJ
  • Fett
    206,93 g
  • Enkelomättade fettsyror
    52,56 g
  • Fleromättade fettsyror
    5,80 g
  • Mättade fettsyror
    130,39 g
  • Järn
    1,04 mg
  • Kalcium
    424 mg
  • Kalium
    584 mg
  • Kolesterol
    571,50 mg
  • Kolhydrater
    17,45 g
  • Disackarider
    13,45 g
  • Magnesium
    42 mg
  • Natrium
    120 mg
  • Niacin
    1,53 mg
  • Protein
    16,99 g
  • Riboflavin
    0,67 mg
  • Tiamin
    0,18 mg
  • Vatten
    272 g
  • Vitamin B12
    2,29 µg
  • Vitamin B6
    0,15 mg
  • Vitamin C
    2 mg
  • Vitamin D
    0,66 µg
  • Vitamin E
    5,10 mg
  • Zink
    2,20 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet