Sockerkaksbakelse

Sockerkaksbakelse

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Ägg
    2 st
  • Socker
    2 dl
  • Vetemjöl
    1 dl
  • Bakpulver
    2 tsk
  • Vaniljsocker
    2 tsk
  • Smör
    50 g
  • Mjölk
    1 dl
  • Topping
  • Vispgrädde
    1 dl
  • Bär
    100 g
  • Smör och ströbröd till formen
  • Kesella
    100 g

TILLAGNING

  1. 1.  Sätt ugnen på 175°C. Smöra och bröa formen.

  2. 2.  Vispa ägg och socker poröst. Blanda samman Berikning Majsvälling, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.

  3. 3.  Smält smöret och häll i mjölken. Blanda ihop allt och häll i mindre formar. Grädda i ca 20 minuter.

  4. Topping

  5. 1.  Vispa grädden löst och blanda i kesella. Servera bakelserna med extra proteinrik grädde och bär.

  6. Tips!
    Testa att även lägga till en klick lemoncurd som topping. Det i kombination med grädde och bär blir smaskens. 

  7. Servera små, söta sockerkaksbakelser som är ett kul alternativ till tårtan på kalaset.  

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    236,79 kcal
  • Energi (kJ)
    990,75 kJ
  • Fett
    11,67 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,09 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,72 g
  • Mättade fettsyror
    6,87 g
  • Fibrer
    0,73 g
  • Järn
    0,94 mg
  • Kalcium
    194,20 mg
  • Kalium
    139,51 mg
  • Kolesterol
    69,18 mg
  • Kolhydrater
    27,40 g
  • Disackarider
    19,95 g
  • Monosackarider
    1,10 g
  • Sackaros
    17,22 g
  • Magnesium
    11,75 mg
  • Natrium
    199,66 mg
  • Niacin
    0,34 mg
  • Protein
    5,15 g
  • Riboflavin
    0,15 mg
  • Tiamin
    0,08 mg
  • Vatten
    42,23 g
  • Vitamin B12
    0,39 µg
  • Vitamin B6
    0,08 mg
  • Vitamin C
    7,56 mg
  • Vitamin D
    1,07 µg
  • Vitamin E
    1,97 mg
  • Zink
    0,50 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet