Sockerkaksbakelse

Sockerkaksbakelse

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Ägg
    2 st
  • Socker
    2 dl
  • Vetemjöl
    1 dl
  • Bakpulver
    2 tsk
  • Vaniljsocker
    2 tsk
  • Smör
    50 g
  • Mjölk
    1 dl
  • Topping
  • Vispgrädde
    1 dl
  • Kesella
    100 g
  • Smör och ströbröd till formen
  • Bär
    100 g

TILLAGNING

  1. 1.  Sätt ugnen på 175°C. Smöra och bröa formen.

  2. 2.  Vispa ägg och socker poröst. Blanda samman Berikning Majsvälling, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.

  3. 3.  Smält smöret och häll i mjölken. Blanda ihop allt och häll i mindre formar. Grädda i ca 20 minuter.

  4. Topping

  5. 1.  Vispa grädden löst och blanda i kesella. Servera bakelserna med extra proteinrik grädde och bär.

  6. Tips!
    Testa att även lägga till en klick lemoncurd som topping. Det i kombination med grädde och bär blir smaskens. 

  7. Servera små, söta sockerkaksbakelser som är ett kul alternativ till tårtan på kalaset. Berikade med Berikning Majsvälling vilket ger ett tillskott av energi, mineraler och näring.  

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    236,79 kcal
  • Energi (kJ)
    990,75 kJ
  • Fett
    11,67 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,09 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,72 g
  • Mättade fettsyror
    6,87 g
  • Fibrer
    0,73 g
  • Järn
    0,94 mg
  • Kalcium
    194,20 mg
  • Kalium
    139,51 mg
  • Kolesterol
    69,18 mg
  • Kolhydrater
    27,40 g
  • Disackarider
    19,95 g
  • Monosackarider
    1,10 g
  • Sackaros
    17,22 g
  • Magnesium
    11,75 mg
  • Natrium
    199,66 mg
  • Niacin
    0,34 mg
  • Protein
    5,15 g
  • Riboflavin
    0,15 mg
  • Tiamin
    0,08 mg
  • Vatten
    42,23 g
  • Vitamin B12
    0,39 µg
  • Vitamin B6
    0,08 mg
  • Vitamin C
    7,56 mg
  • Vitamin D
    1,07 µg
  • Vitamin E
    1,97 mg
  • Zink
    0,50 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet