Söt klappkräm med hallon

Söt klappkräm med hallon

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Koka upp vatten, mannagryn och socker. Låt koka ca 10 minuter. Tag gröten från värmen och vispa ner Berikning Majsvälling och hallonpuré. Vispa gröten pösig tills den har svalnat.

  2. Grov patékonsistens: Se ovan.

    Timbalkonsistens: Se ovan.

    Gelékonsistens: Se ovan. Servera med vispad grädde.

    Flytande konsistens: Hallonsoppa, sid 176. Servera med vispad grädde. Sidhänvisning avser kokboken Mätt Rätt & Slätt

  3. TIPS!
    Servera med en skvätt kaffegrädde.

  4. Söt klappkräm med hallon är kosistensanpassad och näringsberikad, och därmed perfekt som mellanmål eller dessert för många. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    157,69 kcal
  • Energi (kJ)
    661,68 kJ
  • Fett
    6,06 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,61 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,39 g
  • Mättade fettsyror
    3,56 g
  • Fibrer
    1,12 g
  • Järn
    0,96 mg
  • Kalcium
    138,30 mg
  • Kalium
    247,94 mg
  • Kolesterol
    14,92 mg
  • Kolhydrater
    12,70 g
  • Disackarider
    5,10 g
  • Monosackarider
    0,75 g
  • Sackaros
    0,01 g
  • Magnesium
    17,08 mg
  • Natrium
    60,67 mg
  • Niacin
    0,51 mg
  • Protein
    4,51 g
  • Riboflavin
    0,17 mg
  • Tiamin
    0,10 mg
  • Vatten
    61,52 g
  • Vitamin B12
    0,45 µg
  • Vitamin B6
    0,08 mg
  • Vitamin C
    9,58 mg
  • Vitamin D
    1,28 µg
  • Vitamin E
    1,18 mg
  • Zink
    0,56 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet