INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Mjölk0,40 dl
- Managryn1,50 tsk
- Strösocker8 g
- Hallonpuré FINDUS 374830 g
- Kaffegrädde30 g
TILLAGNING
1. Koka upp vatten, mannagryn och socker. Låt koka ca 10 minuter. Tag gröten från värmen och vispa ner Berikning Majsvälling och hallonpuré. Vispa gröten pösig tills den har svalnat.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan.
Gelékonsistens: Se ovan. Servera med vispad grädde.
Flytande konsistens: Hallonsoppa, sid 176. Servera med vispad grädde. Sidhänvisning avser kokboken Mätt Rätt & SlättTIPS!
Servera med en skvätt kaffegrädde.Söt klappkräm med hallon är kosistensanpassad och näringsberikad, och därmed perfekt som mellanmål eller dessert för många.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)157,69 kcal
- Energi (kJ)661,68 kJ
- Fett6,06 g
- Enkelomättade fettsyror1,61 g
- Fleromättade fettsyror0,39 g
- Mättade fettsyror3,56 g
- Fibrer1,12 g
- Järn0,96 mg
- Kalcium138,30 mg
- Kalium247,94 mg
- Kolesterol14,92 mg
- Kolhydrater12,70 g
- Disackarider5,10 g
- Monosackarider0,75 g
- Sackaros0,01 g
- Magnesium17,08 mg
- Natrium60,67 mg
- Niacin0,51 mg
- Protein4,51 g
- Riboflavin0,17 mg
- Tiamin0,10 mg
- Vatten61,52 g
- Vitamin B120,45 µg
- Vitamin B60,08 mg
- Vitamin C9,58 mg
- Vitamin D1,28 µg
- Vitamin E1,18 mg
- Zink0,56 mg