Svartvinbärspaj med vaniljgrädde

Svartvinbärspaj med vaniljgrädde

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Pajdeg
    1.  Smält matfettet. Blanda med övriga ingredienser. Kavla eller tryck ut i formen.

    Fyllning
    1.  Blanda ägg och socker. Rör ner puré, crème fraiche,vaniljsocker och kanel. Häll fyllningen i pajskalet.

  2. 2.  Grädda i konvektionsugn 150˚C, ca 30 min. Låt pajen stå en stund så att fyllningen ”stannar”. Servera pajen med vispad grädde smaksatt med vaniljsocker och socker. 

  3. 12 portioner är lagom i en rund pajform.
    36 portioner är lagom i ett GN1/1 65 mm.

    Grov patékonsistens: Se ovan.

    Timbalkonsistens: Se ovan.

    Gelékonsistens: Se ovan. Uteslut pajdegen.

    Flytande konsistens: Svart vinbärssoppa se MRS. Servera med vanijgrädde.

    MRS = Mätt Rätt & Slätt

  4. TIPS!
    Sikta florsocker över pajen strax före servering.

  5. Svartvinbärspaj med vaniljgrädde. Fantastiskt god dessert som lätt blir en favorit hos många. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    264,16 kcal
  • Energi (kJ)
    1105,22 kJ
  • Fett
    19,84 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,91 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,37 g
  • Mättade fettsyror
    10,48 g
  • Fibrer
    1,64 g
  • Järn
    0,51 mg
  • Kalcium
    92,58 mg
  • Kalium
    155,36 mg
  • Kolesterol
    57,07 mg
  • Kolhydrater
    17,14 g
  • Disackarider
    8,46 g
  • Monosackarider
    1,81 g
  • Sackaros
    6,94 g
  • Magnesium
    11,21 mg
  • Natrium
    210,04 mg
  • Niacin
    0,21 mg
  • Protein
    3,84 g
  • Riboflavin
    0,10 mg
  • Tiamin
    0,04 mg
  • Vatten
    47,50 g
  • Vitamin B12
    0,24 µg
  • Vitamin B6
    0,07 mg
  • Vitamin C
    29,73 mg
  • Vitamin D
    1,29 µg
  • Vitamin E
    2,37 mg
  • Zink
    0,36 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet