
Fyllig spenatsoppa med kokt ägg
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Gul lök1 st
- Vitlöksklyfta1 st
- Rapsolja2 msk
- Grönsaksfond3 msk
- Vatten8 dl
- Vispgrädde6 dl
- Maizena
- Muskot mald1,50 krm
- Salt och peppar
- Ägg5 st
TILLAGNING
1. Skala och hacka lök och vitlök.
2. Fräs lätt i olja.
3. Tillsätt spenatpuré och vispa ner berikning.
4. Häll på grönsaksbuljong och grädde.
5. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
6. Servera med kokta delade ägg.
Tips!
Addera lite hackad gräslök på toppen.
En klassisk rätt som aldrig är fel, fyllig spenatsoppa med kokt ägg. Med vår lösfrysta spenatpuré går det snabbt och enkelt att tillaga denna härliga soppa!
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)358,74 kcal
- Energi (kJ)1500,92 kJ
- Fett31,28 g
- Enkelomättade fettsyror9,33 g
- Fleromättade fettsyror2,28 g
- Mättade fettsyror16,85 g
- Fiber1,51 g
- Järn3,12 mg
- Kalcium216,76 mg
- Kalium674,69 mg
- Kolesterol169,89 mg
- Kolhydrat10,74 g
- Disackarider4,27 g
- Monosackarider1,75 g
- Sackaros0,28 g
- Magnesium79,47 mg
- Natrium120,39 mg
- Niacin1,16 mg
- Protein8,76 g
- Riboflavin0,49 mg
- Tiamin0,20 mg
- Vatten227,58 g
- Vitamin B120,73 µg
- Vitamin B60,29 mg
- Vitamin C47,04 mg
- Vitamin D1,63 µg
- Vitamin E6,71 mg
- Zink1,55 mg