Grundrecept varm soppa med sopp- och såsbas, berikad

GRUNDRECEPT VARM SOPPA med Sopp- och såsbas, berikad

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Fisk- och räkpuré kan ersättas med någon av Findus fiskpuréer, Findus köttpuréer eller Findus grönsakspuréer.

  2. 1.  Blanda ingredienserna. Värm upp under omrörning. Smaksätt och ev färgsätt.

  3. 2.  Servera med smaksatt crème fraiche eller smaksatt vispad grädde.

  4. TIPS!
    Vid Tjockflytande eller Gelékonsistens, red med 2 msk Findus Berikning Majsvällingpulver eller 1 msk Thick & Easy™/port.

  5. Änvänd detta grundrecept för en värmande berikad soppa. Addera kryddor eller andra ingredienser efter tycke och smak.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    281,07 kcal
  • Energi (kJ)
    1178,73 kJ
  • Fett
    16,11 g
  • Enkelomättade fettsyror
    8,15 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,43 g
  • Mättade fettsyror
    3,85 g
  • Fibrer
    0,18 g
  • Järn
    3,89 mg
  • Kalcium
    226,80 mg
  • Kalium
    631,80 mg
  • Kolesterol
    43,56 mg
  • Kolhydrater
    10,80 g
  • Magnesium
    125,10 mg
  • Natrium
    53,10 mg
  • Niacin
    8,60 mg
  • Protein
    23,39 g
  • Riboflavin
    0,42 mg
  • Tiamin
    0,46 mg
  • Vatten
    72,90 g
  • Vitamin B12
    3,25 µg
  • Vitamin B6
    0,67 mg
  • Vitamin C
    45 mg
  • Vitamin D
    10,48 µg
  • Vitamin E
    4,20 mg
  • Zink
    3,24 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet