INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Sopp- och såsbas, berikad FINDUS 4760150 g
- Gelatinblad1 g
- Lökpulver1 tsk
- Hickory Liquid Smoke2 krm
- Ättika0,50 tsk
- Salt0,50 krm
- Röd karamellfärg
- Kryddpeppar, malen0,50 krm
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.
3. Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl.
TIPS!
Servera alltid de varma tillbehören bredvid den geléade maten.Servera isterbanden kalla tillsammans med tjock sås, potatismos och robetsgelé för en komplett och smakrikmåltid, och allt lagat i gelékonsistens.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)123,23 kcal
- Energi (kJ)515,60 kJ
- Fett8,30 g
- Enkelomättade fettsyror2,98 g
- Fleromättade fettsyror1,10 g
- Mättade fettsyror2,72 g
- Fibrer0,05 g
- Järn1,15 mg
- Kalcium60,94 mg
- Kalium112,73 mg
- Kolhydrater5,30 g
- Magnesium30,71 mg
- Natrium247,50 mg
- Niacin2,75 mg
- Protein6,95 g
- Riboflavin0,13 mg
- Tiamin0,22 mg
- Vatten2,20 g
- Vitamin B120,63 µg
- Vitamin B60,15 mg
- Vitamin C12,50 mg
- Vitamin D2,53 µg
- Vitamin E1 mg
- Zink1,23 mg