INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Gelatinblad1 g
- Buljongpulver
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.
3. Smaksätt. Låt stelna i kyl. Pensla kalkonen med sockerkulör före "tranchering".
TIPS!
Vid tillagning av Rökt kalkon, tillsätt Hickory Liquid Smoke 0,5 krm/port samt röd karamellfärg.Kalkonkryddad gelé, gjord på Findus kycklingpuré, som är gjord på finpasserat kycklingkött.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)107,50 kcal
- Energi (kJ)449,50 kJ
- Fett6,65 g
- Enkelomättade fettsyror3,05 g
- Fleromättade fettsyror1,50 g
- Mättade fettsyror1,45 g
- Fibrer0,05 g
- Järn1,20 mg
- Kalcium62,50 mg
- Kalium155 mg
- Kolhydrater5,05 g
- Magnesium35,50 mg
- Niacin5,10 mg
- Protein6,90 g
- Riboflavin0,15 mg
- Tiamin0,14 mg
- Vitamin B120,65 µg
- Vitamin B60,15 mg
- Vitamin C12,50 mg
- Vitamin D2,50 µg
- Vitamin E1 mg
- Zink1,05 mg