Kalkonkryddad gelé

KALKONKRYDDAD GELÉ

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt. Låt stelna i kyl. Pensla kalkonen med sockerkulör före "tranchering".

  4. TIPS!
    Vid tillagning av Rökt kalkon, tillsätt Hickory Liquid Smoke 0,5 krm/port samt röd karamellfärg.

  5. Kalkonkryddad gelé, gjord på Findus kycklingpuré, som är gjord på finpasserat kycklingkött. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    107,50 kcal
  • Energi (kJ)
    449,50 kJ
  • Fett
    6,65 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,05 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,50 g
  • Mättade fettsyror
    1,45 g
  • Fibrer
    0,05 g
  • Järn
    1,20 mg
  • Kalcium
    62,50 mg
  • Kalium
    155 mg
  • Kolhydrater
    5,05 g
  • Magnesium
    35,50 mg
  • Niacin
    5,10 mg
  • Protein
    6,90 g
  • Riboflavin
    0,15 mg
  • Tiamin
    0,14 mg
  • Vitamin B12
    0,65 µg
  • Vitamin B6
    0,15 mg
  • Vitamin C
    12,50 mg
  • Vitamin D
    2,50 µg
  • Vitamin E
    1 mg
  • Zink
    1,05 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet