Kalops

KALOPS

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl.

  4. TIPS!
    Serveras kall i tärningar med tjock, varm sås bredvid, potatismos, grönsaksgelé och rödbetsgelé (se recept sid 140 i MRS eller sök recept på vår hemsida).

  5. Kalops är en riktig klassiker som är utmärkt för en av veckans middagar, i detta recept är det i gelékonsistens. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    126,50 kcal
  • Energi (kJ)
    529 kJ
  • Fett
    8,80 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,25 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,90 g
  • Mättade fettsyror
    3 g
  • Fibrer
    0,05 g
  • Järn
    1,05 mg
  • Kalcium
    60 mg
  • Kalium
    75 mg
  • Kolhydrater
    5 g
  • Magnesium
    28 mg
  • Niacin
    1,85 mg
  • Protein
    6,95 g
  • Riboflavin
    0,10 mg
  • Tiamin
    0,12 mg
  • Vitamin B12
    0,55 µg
  • Vitamin B6
    0,15 mg
  • Vitamin C
    12,50 mg
  • Vitamin D
    2,45 µg
  • Vitamin E
    1 mg
  • Zink
    0,75 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet