
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Kryddpeppar, malen1 krm
- Gelatinblad1 g
- Lökpulver0,50 tsk
- Ev avkok på lagerblad
- Sockerkulör
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.
3. Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl.
TIPS!
Serveras kall i tärningar med tjock, varm sås bredvid, potatismos, grönsaksgelé och rödbetsgelé (se recept sid 140 i MRS eller sök recept på vår hemsida).Kalops är en riktig klassiker som är utmärkt för en av veckans middagar, i detta recept är det i gelékonsistens.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)126,50 kcal
- Energi (kJ)529 kJ
- Fett8,80 g
- Mättade fettsyror3 g
- Fibrer0,05 g
- Järn1,05 mg
- Kalcium60 mg
- Kalium75 mg
- Kolhydrater5 g
- Magnesium28 mg
- Niacin1,85 mg
- Protein6,95 g
- Riboflavin0,10 mg
- Tiamin0,12 mg
- Vitamin B120,55 µg
- Vitamin B60,15 mg
- Vitamin C12,50 mg
- Vitamin D2,45 µg
- Vitamin E1 mg
- Zink0,75 mg