INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Gelantinblad1,60 g
- Salt
- Röd karamellfärg
- Avkok
- Morot1 st
- Gul lök1 st
- Kryddpepparkorn10 g
- Vitpepparkorn10 g
- Vatten6 dl
- Lagerblad2 st
- Salt
TILLAGNING
1. Börja med att göra ett avkok på: morot, lök, peppar, lagerblad, vatten och salt.
2. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet. Värm puré och vätska. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning.
3. Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl.
Serveras kall i skivor med rödbetsgelé (se recept sid 140 i MRS eller sök recept på vår hemsida).
TIPS!
Vid ökat näringsbehov tillsätt 2 msk Findus Berikning Majsvällingpulver/port.
Servera kalvsyltan i kalla skivor tillsammans med rödbetsgelé. En smakfull måltid lagad utifrån en gelékonsistensanpassad kost.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)145,45 kcal
- Energi (kJ)607,05 kJ
- Fett5,14 g
- Enkelomättade fettsyror0,01 g
- Fleromättade fettsyror0,18 g
- Mättade fettsyror2,38 g
- Fibrer4,21 g
- Järn0,39 mg
- Kalcium79,45 mg
- Kalium393,50 mg
- Kolhydrater15,74 g
- Disackarider4,47 g
- Monosackarider6,05 g
- Sackaros4,47 g
- Magnesium23,25 mg
- Natrium45,85 mg
- Niacin0,93 mg
- Protein6,82 g
- Tiamin0,08 mg
- Vatten774,09 g
- Vitamin B60,29 mg
- Vitamin C12,31 mg
- Vitamin E0,62 mg
- Zink0,26 mg