Kalvsylta

KALVSYLTA

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Gelantinblad
    1,60 g
  • Salt
  • Röd karamellfärg
  • Avkok
  • Morot
    1 st
  • Gul lök
    1 st
  • Kryddpepparkorn
    10 g
  • Vitpepparkorn
    10 g
  • Lagerblad
    2 st
  • Vatten
    6 dl
  • Salt

TILLAGNING

  1. 1.  Börja med att göra ett avkok på: morot, lök, peppar, lagerblad, vatten och salt. 

  2. 2.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet. Värm puré och vätska. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl.

  4. Serveras kall i skivor med rödbetsgelé (se recept sid 140 i MRS eller sök recept på vår hemsida).

  5. TIPS!
    Vid ökat näringsbehov tillsätt 2 msk Findus Berikning Majsvällingpulver/port.

    Servera kalvsyltan i kalla skivor tillsammans med rödbetsgelé. En smakfull måltid lagad utifrån en gelékonsistensanpassad kost.  

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    143,95 kcal
  • Energi (kJ)
    602,55 kJ
  • Fett
    5,08 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,96 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,38 g
  • Mättade fettsyror
    2,38 g
  • Fibrer
    4,21 g
  • Järn
    0,69 mg
  • Kalcium
    81,95 mg
  • Kalium
    468,50 mg
  • Kolhydrater
    15,59 g
  • Disackarider
    4,47 g
  • Monosackarider
    6,05 g
  • Sackaros
    4,47 g
  • Magnesium
    28,25 mg
  • Natrium
    45,85 mg
  • Niacin
    3,43 mg
  • Protein
    6,82 g
  • Riboflavin
    0,03 mg
  • Tiamin
    0,09 mg
  • Vatten
    774,09 g
  • Vitamin B12
    0,03 µg
  • Vitamin B6
    0,29 mg
  • Vitamin C
    12,31 mg
  • Vitamin D
    0,05 µg
  • Vitamin E
    0,62 mg
  • Zink
    1,26 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet