Korv

KORV

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl.

  4. TIPS!

  5. Julkorv - Fläskkorv. Smaksätt korvreceptet dessutom med ättika 0,5 tsk/port och malen kryddpeppar 0,5 krm/port.

  6. Servera korven kall i skivor tillsammans med tjock varm sås och potatismos bredvid. Allt lagat i gelékonsistens. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    117,50 kcal
  • Energi (kJ)
    492 kJ
  • Fett
    7,80 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,70 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,30 g
  • Mättade fettsyror
    2,45 g
  • Fibrer
    0,05 g
  • Järn
    1,25 mg
  • Kalcium
    60 mg
  • Kalium
    150 mg
  • Kolhydrater
    5 g
  • Magnesium
    33 mg
  • Niacin
    3,65 mg
  • Protein
    6,95 g
  • Riboflavin
    0,16 mg
  • Tiamin
    0,32 mg
  • Vitamin B12
    0,70 µg
  • Vitamin B6
    0,15 mg
  • Vitamin C
    12,50 mg
  • Vitamin D
    2,60 µg
  • Vitamin E
    1 mg
  • Zink
    1,70 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet