Kyckling, kokt eller stekt

Kyckling, kokt eller stekt

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt. Låt stelna i kyl.

  4. Pensla stekt kyckling med sockerkulör före "tranchering".

  5. Kyckling i gelékonsistens så att även de med dysfagi kan njuta av kyckling. Serveras kall i bitar med tjock, varm sås bredvid, potatismos, grönsaksgelé och vinbärsgelé.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    961,03 kcal
  • Energi (kJ)
    4020,07 kJ
  • Fett
    36,51 g
  • Enkelomättade fettsyror
    11,45 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,40 g
  • Mättade fettsyror
    17,60 g
  • Järn
    4,60 mg
  • Kalcium
    656,10 mg
  • Kalium
    1947,20 mg
  • Kolesterol
    418,50 mg
  • Kolhydrater
    24 g
  • Disackarider
    23,65 g
  • Magnesium
    183,30 mg
  • Natrium
    583,20 mg
  • Niacin
    41,35 mg
  • Protein
    133 g
  • Riboflavin
    1,40 mg
  • Tiamin
    0,60 mg
  • Vatten
    807,76 g
  • Vitamin B12
    4,85 µg
  • Vitamin B6
    2,35 mg
  • Vitamin C
    3 mg
  • Vitamin D
    2,05 µg
  • Vitamin E
    5,90 mg
  • Zink
    9,67 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet