Lammstekskryddad gelé

LAMMSTEKSKRYDDAD GELÉ

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Mjölk
    0,25 dl
  • Silad lammsteksky/lammfond
    25 g
  • Gelatinblad
    1,60 g
  • Buljongpulver
  • Vitlökspulver, mald mynta
  • Salt, peppar
  • Sockerkulör

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm puré och vätska. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl.

  4. TIPS!
    Serveras kall i skivor med tjock, varm sås bredvid, potatismos, grönsaksgelé och vinbärsgelé.

  5. Erbjud lammstekskryddad gelé tillsammans potatismos, grönsaksgelé och en smakfull tjock, varm sås som en av veckans middagar. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    100,48 kcal
  • Energi (kJ)
    418,15 kJ
  • Fett
    5,88 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,14 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,22 g
  • Mättade fettsyror
    2,78 g
  • Järn
    0,31 mg
  • Kalcium
    32,50 mg
  • Kalium
    115,25 mg
  • Kolesterol
    2,58 mg
  • Kolhydrater
    4,72 g
  • Disackarider
    1,20 g
  • Magnesium
    7,75 mg
  • Natrium
    9,75 mg
  • Niacin
    2,52 mg
  • Protein
    7,13 g
  • Riboflavin
    0,07 mg
  • Tiamin
    0,02 mg
  • Vatten
    22 g
  • Vitamin B12
    0,17 µg
  • Vitamin B6
    0,01 mg
  • Vitamin C
    0,15 mg
  • Vitamin D
    0,30 µg
  • Vitamin E
    0,02 mg
  • Zink
    1,11 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet