INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Mjölk0,25 dl
- Silad lammsteksky/lammfond25 g
- Gelatinblad1,60 g
- Buljongpulver
- Vitlökspulver, mald mynta
- Salt, peppar
- Sockerkulör
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm puré och vätska. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning.
3. Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl.
TIPS!
Serveras kall i skivor med tjock, varm sås bredvid, potatismos, grönsaksgelé och vinbärsgelé.Erbjud lammstekskryddad gelé tillsammans potatismos, grönsaksgelé och en smakfull tjock, varm sås som en av veckans middagar.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)100,48 kcal
- Energi (kJ)418,15 kJ
- Fett5,88 g
- Enkelomättade fettsyror2,14 g
- Fleromättade fettsyror0,22 g
- Mättade fettsyror2,78 g
- Järn0,31 mg
- Kalcium32,50 mg
- Kalium115,25 mg
- Kolesterol2,58 mg
- Kolhydrater4,72 g
- Disackarider1,20 g
- Magnesium7,75 mg
- Natrium9,75 mg
- Niacin2,52 mg
- Protein7,13 g
- Riboflavin0,07 mg
- Tiamin0,02 mg
- Vatten22 g
- Vitamin B120,17 µg
- Vitamin B60,01 mg
- Vitamin C0,15 mg
- Vitamin D0,30 µg
- Vitamin E0,02 mg
- Zink1,11 mg