
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Silad lammsteksky/lammfond2,50 dl
- Mjölk2,50 dl
- Buljongpulver
- Vitlökspulver, mald mynta
- Gelatinblad (Klimat)16 g
- Salt, peppar
- Sockerkulör
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm puré och vätska. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning.
3. Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl.
TIPS!
Serveras kall i skivor med tjock, varm sås bredvid, potatismos, grönsaksgelé och vinbärsgelé.Erbjud lammstekskryddad gelé tillsammans potatismos, grönsaksgelé och en smakfull tjock, varm sås som en av veckans middagar. En rätt i gelékonsistens för ett mer lättsmält alternativ.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)83,98 kcal
- Energi (kJ)351,31 kJ
- Fett2,52 g
- Enkelomättade fettsyror0,89 g
- Fleromättade fettsyror0,22 g
- Mättade fettsyror1,01 g
- Järn0,47 mg
- Kalcium38,50 mg
- Kalium169,63 mg
- Kolesterol37,65 mg
- Kolhydrat1,67 g
- Disackarider1,23 g
- Magnesium17,43 mg
- Natrium517,38 mg
- Niacin4,13 mg
- Protein13,50 g
- Riboflavin0,11 mg
- Tiamin0,05 mg
- Vatten60,21 g
- Vitamin B120,43 µg
- Vitamin B60,23 mg
- Vitamin C0,15 mg
- Vitamin D0,47 µg
- Vitamin E0,57 mg
- Zink0,86 mg