Lammstekskryddad gelé

Lammstekskryddad gelé

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Silad lammsteksky/lammfond
    2,50 dl
  • Mjölk
    2,50 dl
  • Buljongpulver
  • Vitlökspulver, mald mynta
  • Gelatinblad (Klimat)
    16 g
  • Salt, peppar
  • Sockerkulör

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm puré och vätska. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl.

  4. TIPS!
    Serveras kall i skivor med tjock, varm sås bredvid, potatismos, grönsaksgelé och vinbärsgelé.

  5. Erbjud lammstekskryddad gelé tillsammans potatismos, grönsaksgelé och en smakfull tjock, varm sås som en av veckans middagar. En rätt i gelékonsistens för ett mer lättsmält alternativ.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    83,98 kcal
  • Energi (kJ)
    351,31 kJ
  • Fett
    2,52 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,89 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,22 g
  • Mättade fettsyror
    1,01 g
  • Järn
    0,47 mg
  • Kalcium
    38,50 mg
  • Kalium
    169,63 mg
  • Kolesterol
    37,65 mg
  • Kolhydrat
    1,67 g
  • Disackarider
    1,23 g
  • Magnesium
    17,43 mg
  • Natrium
    517,38 mg
  • Niacin
    4,13 mg
  • Protein
    13,50 g
  • Riboflavin
    0,11 mg
  • Tiamin
    0,05 mg
  • Vatten
    60,21 g
  • Vitamin B12
    0,43 µg
  • Vitamin B6
    0,23 mg
  • Vitamin C
    0,15 mg
  • Vitamin D
    0,47 µg
  • Vitamin E
    0,57 mg
  • Zink
    0,86 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet