INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Hummerfond1 tsk
- Hickory Liquid Smoke0,50 krm
- Gelatinblad1 g
- Buljongpulver
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.
3. Smaksätt. Låt stelna i kyl.
TIPS!
Dekorera med dill.Servera den rökta laxen kall i bitar med tjock sås, potatismos och grönsaksgelé. Allt lagat i gelékonsistens.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)120,23 kcal
- Energi (kJ)505,20 kJ
- Fett7,18 g
- Mättade fettsyror1,40 g
- Fibrer0,05 g
- Järn1,10 mg
- Kalcium66,50 mg
- Kalium75 mg
- Kolhydrater4,49 g
- Magnesium28 mg
- Niacin1,85 mg
- Protein9,54 g
- Riboflavin0,10 mg
- Tiamin0,12 mg
- Vitamin B120,55 µg
- Vitamin B60,15 mg
- Vitamin C12,50 mg
- Vitamin D2,45 µg
- Vitamin E1 mg
- Zink0,75 mg