Palsternacksmos

Lent palsternacksmos

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Tillsätt puré och smör i det varma potatismoset. Späd ev. med mjölk. Hetta upp. Smaksätt.

  2. TIPS!
    Dekorera mosen med persilja.

  3. Testa att byta ut den vanliga potatismosen mot palsternacksmos i en av veckans middagar. Det kommer bli succé!

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    215,74 kcal
  • Energi (kJ)
    903,97 kJ
  • Fett
    7,80 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,08 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,57 g
  • Mättade fettsyror
    4,28 g
  • Fibrer
    4,36 g
  • Järn
    0,60 mg
  • Kalcium
    57 mg
  • Kalium
    375 mg
  • Kolesterol
    17,30 mg
  • Kolhydrater
    29,67 g
  • Disackarider
    1,83 g
  • Monosackarider
    0,75 g
  • Sackaros
    0,30 g
  • Magnesium
    27 mg
  • Natrium
    474 mg
  • Niacin
    1,65 mg
  • Protein
    4,44 g
  • Riboflavin
    0,06 mg
  • Tiamin
    0,04 mg
  • Vatten
    119,30 g
  • Vitamin B12
    0,15 µg
  • Vitamin B6
    0,33 mg
  • Vitamin C
    9 mg
  • Vitamin D
    0,19 µg
  • Vitamin E
    0,36 mg
  • Zink
    0,45 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet