INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Gelatinblad1 g
- Lökpulver1 krm
- Buljongpulver
- Sockerkulör
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet. Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.
2. Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl.
TIPS!
Mängden gelatinblad kan INTE bytas ut mot samma mängd gelatinpulver. Läs på förpackningen.Ett väldigt gott och utmärkt recept för veckans alla middagar. Pepparrotskött som serveras kall i skivor tillsammans med tjock, varm silad pepparrotssås, potatismos och grönsaksgelé bredvid.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)126,50 kcal
- Energi (kJ)529 kJ
- Fett8,80 g
- Mättade fettsyror3 g
- Fibrer0,05 g
- Järn1,05 mg
- Kalcium60 mg
- Kalium75 mg
- Kolhydrater5 g
- Magnesium28 mg
- Niacin1,85 mg
- Protein6,95 g
- Riboflavin0,10 mg
- Tiamin0,12 mg
- Vitamin B120,55 µg
- Vitamin B60,15 mg
- Vitamin C12,50 mg
- Vitamin D2,45 µg
- Vitamin E1 mg
- Zink0,75 mg