INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Gelatinblad (Klimat)10 g
- Salt2 tsk
- Sockerkulör3 krm
- Röd karamellfärg2 krm
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.
3. Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl.
TIPS!
Serveras kall i skivor med tjock sås, rotmos och senap eller tjock slät pepparrotssås, potatismos och grönsaksgelé.Rimmad oxbringa är ett utmärkt val att servera som en av veckans middagar. I detta recept är allting lagat som gelékonsistens, för ett mer lättsmält alternativ för de med dysfagi.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)97,13 kcal
- Energi (kJ)406,32 kJ
- Fett3,65 g
- Enkelomättade fettsyror1,14 g
- Fleromättade fettsyror0,24 g
- Mättade fettsyror1,76 g
- Järn0,47 mg
- Kalcium67,50 mg
- Kalium195,19 mg
- Kolesterol41,85 mg
- Kolhydrat2,65 g
- Disackarider2,62 g
- Sackaros0,26 g
- Magnesium18,74 mg
- Natrium553,33 mg
- Niacin4,13 mg
- Protein13,30 g
- Riboflavin0,14 mg
- Tiamin0,06 mg
- Vatten80,98 g
- Vitamin B120,48 µg
- Vitamin B60,24 mg
- Vitamin C0,30 mg
- Vitamin D0,21 µg
- Vitamin E0,59 mg
- Zink0,97 mg