Rimmad oxbringa

Rimmad oxbringa

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl.

  4. TIPS!
    Serveras kall i skivor med tjock sås, rotmos och senap eller tjock slät pepparrotssås, potatismos och grönsaksgelé.

  5. Rimmad oxbringa är ett utmärkt val att servera som en av veckans middagar. I detta recept är allting lagat som gelékonsistens, för ett mer lättsmält alternativ för de med dysfagi.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    97,13 kcal
  • Energi (kJ)
    406,32 kJ
  • Fett
    3,65 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,14 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,24 g
  • Mättade fettsyror
    1,76 g
  • Järn
    0,47 mg
  • Kalcium
    67,50 mg
  • Kalium
    195,19 mg
  • Kolesterol
    41,85 mg
  • Kolhydrater
    2,65 g
  • Disackarider
    2,62 g
  • Sackaros
    0,26 g
  • Magnesium
    18,74 mg
  • Natrium
    553,33 mg
  • Niacin
    4,13 mg
  • Protein
    13,30 g
  • Riboflavin
    0,14 mg
  • Tiamin
    0,06 mg
  • Vatten
    80,98 g
  • Vitamin B12
    0,48 µg
  • Vitamin B6
    0,24 mg
  • Vitamin C
    0,30 mg
  • Vitamin D
    0,21 µg
  • Vitamin E
    0,59 mg
  • Zink
    0,97 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet