INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Gelatinblad1 g
- Salt1 krm
- Sockerkulör0,30 krm
- Röd karamellfärg0,20 krm
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.
3. Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl.
TIPS!
Serveras kall i skivor med tjock sås, rotmos och senap eller tjock slät pepparrotssås, potatismos och grönsaksgelé.Rimmad oxbringa är ett utmärkt val att servera som en av veckans middagar. I detta recept är allting lagtat som gelékonsistens.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)127,53 kcal
- Energi (kJ)533,32 kJ
- Fett8,80 g
- Enkelomättade fettsyror2,25 g
- Fleromättade fettsyror0,90 g
- Mättade fettsyror3 g
- Fibrer0,05 g
- Järn1,06 mg
- Kalcium61,89 mg
- Kalium75,47 mg
- Kolhydrater5,25 g
- Disackarider0,26 g
- Sackaros0,26 g
- Magnesium28,41 mg
- Natrium495,01 mg
- Niacin1,85 mg
- Protein6,95 g
- Riboflavin0,10 mg
- Tiamin0,12 mg
- Vatten0,21 g
- Vitamin B120,55 µg
- Vitamin B60,15 mg
- Vitamin C12,50 mg
- Vitamin D2,45 µg
- Vitamin E1 mg
- Zink0,75 mg