Rimmad oxbringa

Rimmad oxbringa

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl.

  4. TIPS!
    Serveras kall i skivor med tjock sås, rotmos och senap eller tjock slät pepparrotssås, potatismos och grönsaksgelé.

  5. Rimmad oxbringa är ett utmärkt val att servera som en av veckans middagar. I detta recept är allting lagat som gelékonsistens, för ett mer lättsmält alternativ för de med dysfagi.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    97,13 kcal
  • Energi (kJ)
    406,32 kJ
  • Fett
    3,65 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,14 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,24 g
  • Mättade fettsyror
    1,76 g
  • Järn
    0,47 mg
  • Kalcium
    67,50 mg
  • Kalium
    195,19 mg
  • Kolesterol
    41,85 mg
  • Kolhydrat
    2,65 g
  • Disackarider
    2,62 g
  • Sackaros
    0,26 g
  • Magnesium
    18,74 mg
  • Natrium
    553,33 mg
  • Niacin
    4,13 mg
  • Protein
    13,30 g
  • Riboflavin
    0,14 mg
  • Tiamin
    0,06 mg
  • Vatten
    80,98 g
  • Vitamin B12
    0,48 µg
  • Vitamin B6
    0,24 mg
  • Vitamin C
    0,30 mg
  • Vitamin D
    0,21 µg
  • Vitamin E
    0,59 mg
  • Zink
    0,97 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet