Slottsstek

SLOTTSSTEK

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl.

  4. TIPS!
    Serveras kall i skivor med tjock, varm sås bredvid, potatismos, grönsaksgelé och vinbärsgelé.

  5. Slottsstek i gelékonsistens är lagat på Findus Oxpuré och är lika enkelt att göra som gott att äta.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    137,23 kcal
  • Energi (kJ)
    573,89 kJ
  • Fett
    9,45 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,52 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,07 g
  • Mättade fettsyror
    3,15 g
  • Fibrer
    0,05 g
  • Järn
    1,11 mg
  • Kalcium
    64,95 mg
  • Kalium
    82,25 mg
  • Kolesterol
    4,50 mg
  • Kolhydrater
    5,59 g
  • Disackarider
    0,14 g
  • Monosackarider
    0,01 g
  • Sackaros
    0,14 g
  • Magnesium
    28,65 mg
  • Natrium
    137,50 mg
  • Niacin
    1,96 mg
  • Protein
    7,58 g
  • Riboflavin
    0,11 mg
  • Tiamin
    0,12 mg
  • Vatten
    2,65 g
  • Vitamin B12
    1,05 µg
  • Vitamin B6
    0,17 mg
  • Vitamin C
    12,50 mg
  • Vitamin D
    2,46 µg
  • Vitamin E
    1,03 mg
  • Zink
    0,84 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet