
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Ansjovisspad, silat45 g
- Gelatinblad (Klimat)10 g
- Lökpulver1,50 msk
- Kryddpeppar, malen1 tsk
- Buljongpulver
- Sockerkulör
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.
3. Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl.
TIPS!
Serveras kall i skivor med tjock, varm sås bredvid, potatismos, grönsaksgelé och vinbärsgelé.Slottsstek i gelékonsistens är lagat på Findus Oxpuré med svenskt nötkött. Rätten är lika enkel att göra som god att äta. Med Findus puréer är det enkelt att laga konsistensanpassad mat.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)1057,60 kcal
- Energi (kJ)4424,08 kJ
- Fett42,40 g
- Enkelomättade fettsyror13,90 g
- Fleromättade fettsyror3,91 g
- Mättade fettsyror18,94 g
- Järn5,18 mg
- Kalcium700,65 mg
- Kalium2012,45 mg
- Kolesterol459 mg
- Kolhydrat29,31 g
- Disackarider24,87 g
- Monosackarider0,09 g
- Sackaros1,22 g
- Magnesium189,15 mg
- Natrium1820,70 mg
- Niacin42,34 mg
- Protein138,63 g
- Riboflavin1,47 mg
- Tiamin0,61 mg
- Vatten831,61 g
- Vitamin B129,35 µg
- Vitamin B62,55 mg
- Vitamin C3 mg
- Vitamin D2,14 µg
- Vitamin E6,19 mg
- Zink10,48 mg