Slottsstek

Slottsstek

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl.

  4. TIPS!
    Serveras kall i skivor med tjock, varm sås bredvid, potatismos, grönsaksgelé och vinbärsgelé.

  5. Slottsstek i gelékonsistens är lagat på Findus Oxpuré med svenskt nötkött. Rätten är lika enkel att göra som god att äta. Med Findus puréer är det enkelt att laga konsistensanpassad mat.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    1057,60 kcal
  • Energi (kJ)
    4424,08 kJ
  • Fett
    42,40 g
  • Enkelomättade fettsyror
    13,90 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,91 g
  • Mättade fettsyror
    18,94 g
  • Järn
    5,18 mg
  • Kalcium
    700,65 mg
  • Kalium
    2012,45 mg
  • Kolesterol
    459 mg
  • Kolhydrat
    29,31 g
  • Disackarider
    24,87 g
  • Monosackarider
    0,09 g
  • Sackaros
    1,22 g
  • Magnesium
    189,15 mg
  • Natrium
    1820,70 mg
  • Niacin
    42,34 mg
  • Protein
    138,63 g
  • Riboflavin
    1,47 mg
  • Tiamin
    0,61 mg
  • Vatten
    831,61 g
  • Vitamin B12
    9,35 µg
  • Vitamin B6
    2,55 mg
  • Vitamin C
    3 mg
  • Vitamin D
    2,14 µg
  • Vitamin E
    6,19 mg
  • Zink
    10,48 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet