INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Gelatinblad1 g
- Lökpulver1 krm
- Matfett5 g
- Sirap1 krm
- Hickory Liquid Smoke0,50 krm
- Salt
- Röd karamellfärg och sockerkulör
- Pensling: lökfond
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.
3. Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl. Pensla före servering.
TIPS!
Serveras kall i skivor med tjock, varm sås bredvid, smaksatt med lökfond, potatismos och grönsaksgelé.Stekt fläsk i gelékonsistens är ett utmärkt alternativ att servera på veckans matsedel.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)159,99 kcal
- Energi (kJ)669,01 kJ
- Fett11,90 g
- Enkelomättade fettsyror0,96 g
- Fleromättade fettsyror0,15 g
- Mättade fettsyror5,30 g
- Fibrer0,05 g
- Järn1,05 mg
- Kalcium60,14 mg
- Kalium75,53 mg
- Kolesterol12,80 mg
- Kolhydrater6,44 g
- Disackarider0,52 g
- Monosackarider0,63 g
- Sackaros0,49 g
- Magnesium28,03 mg
- Natrium30,30 mg
- Niacin1,85 mg
- Protein6,97 g
- Riboflavin0,10 mg
- Tiamin0,12 mg
- Vatten1,06 g
- Vitamin B120,55 µg
- Vitamin B60,15 mg
- Vitamin C12,50 mg
- Vitamin D2,48 µg
- Vitamin E1,10 mg
- Zink0,75 mg