Stekt fläsk

STEKT FLÄSK

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl. Pensla före servering.

  4. TIPS!
    Serveras kall i skivor med tjock, varm sås bredvid, smaksatt med lökfond, potatismos och grönsaksgelé. 

  5. Stekt fläsk i gelékonsistens är ett utmärkt alternativ att servera på veckans matsedel.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    158,49 kcal
  • Energi (kJ)
    663,51 kJ
  • Fett
    11,90 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,66 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,45 g
  • Mättade fettsyror
    5,20 g
  • Fibrer
    0,05 g
  • Järn
    1,25 mg
  • Kalcium
    60,14 mg
  • Kalium
    150,53 mg
  • Kolesterol
    12,80 mg
  • Kolhydrater
    6,15 g
  • Disackarider
    0,52 g
  • Monosackarider
    0,63 g
  • Sackaros
    0,49 g
  • Magnesium
    33,03 mg
  • Natrium
    30,30 mg
  • Niacin
    3,65 mg
  • Protein
    6,97 g
  • Riboflavin
    0,16 mg
  • Tiamin
    0,32 mg
  • Vatten
    1,06 g
  • Vitamin B12
    0,70 µg
  • Vitamin B6
    0,15 mg
  • Vitamin C
    12,50 mg
  • Vitamin D
    2,63 µg
  • Vitamin E
    1,10 mg
  • Zink
    1,70 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet