
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Gelatinblad (Klimat)10 g
- Lökpulver2 tsk
- Matfett40 g
- Sirap2 tsk
- Hickory Liquid Smoke1 tsk
- Salt
- Röd karamellfärg och sockerkulör
- Pensling: lökfond
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.
3. Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl. Pensla före servering.
TIPS!
Serveras kall i skivor med tjock, varm sås bredvid, smaksatt med lökfond, potatismos och grönsaksgelé.En klassisk svensk rätt som alla bör få njuta av. Stekt fläsk i gelékonsistens, gjord på Findus skinkpuré, är ett utmärkt alternativ att servera på veckans matsedel.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)129,78 kcal
- Energi (kJ)542,92 kJ
- Fett6,93 g
- Enkelomättade fettsyror1,91 g
- Fleromättade fettsyror0,36 g
- Mättade fettsyror3,96 g
- Järn0,46 mg
- Kalcium65,75 mg
- Kalium195,25 mg
- Kolesterol52,09 mg
- Kolhydrat3,53 g
- Disackarider2,88 g
- Monosackarider0,63 g
- Sackaros0,49 g
- Magnesium18,36 mg
- Natrium83,82 mg
- Niacin4,13 mg
- Protein13,32 g
- Riboflavin0,14 mg
- Tiamin0,06 mg
- Vatten81,68 g
- Vitamin B120,48 µg
- Vitamin B60,24 mg
- Vitamin C0,30 mg
- Vitamin D0,23 µg
- Vitamin E0,67 mg
- Zink0,97 mg