Stekt fläsk

Stekt fläsk

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl. Pensla före servering.

  4. TIPS!
    Serveras kall i skivor med tjock, varm sås bredvid, smaksatt med lökfond, potatismos och grönsaksgelé. 

  5. En klassisk svensk rätt som alla bör få njuta av. Stekt fläsk i gelékonsistens, gjord på Findus skinkpuré, är ett utmärkt alternativ att servera på veckans matsedel.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    129,78 kcal
  • Energi (kJ)
    542,92 kJ
  • Fett
    6,93 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,91 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,36 g
  • Mättade fettsyror
    3,96 g
  • Järn
    0,46 mg
  • Kalcium
    65,75 mg
  • Kalium
    195,25 mg
  • Kolesterol
    52,09 mg
  • Kolhydrat
    3,53 g
  • Disackarider
    2,88 g
  • Monosackarider
    0,63 g
  • Sackaros
    0,49 g
  • Magnesium
    18,36 mg
  • Natrium
    83,82 mg
  • Niacin
    4,13 mg
  • Protein
    13,32 g
  • Riboflavin
    0,14 mg
  • Tiamin
    0,06 mg
  • Vatten
    81,68 g
  • Vitamin B12
    0,48 µg
  • Vitamin B6
    0,24 mg
  • Vitamin C
    0,30 mg
  • Vitamin D
    0,23 µg
  • Vitamin E
    0,67 mg
  • Zink
    0,97 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet