Stekt fläsk

Stekt fläsk

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl. Pensla före servering.

  4. TIPS!
    Serveras kall i skivor med tjock, varm sås bredvid, smaksatt med lökfond, potatismos och grönsaksgelé. 

  5. En klassisk svensk rätt som alla bör få njuta av. Stekt fläsk i gelékonsistens, gjord på Findus skinkpuré, är ett utmärkt alternativ att servera på veckans matsedel.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    129,78 kcal
  • Energi (kJ)
    542,92 kJ
  • Fett
    6,93 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,91 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,36 g
  • Mättade fettsyror
    3,96 g
  • Järn
    0,46 mg
  • Kalcium
    65,75 mg
  • Kalium
    195,25 mg
  • Kolesterol
    52,09 mg
  • Kolhydrater
    3,53 g
  • Disackarider
    2,88 g
  • Monosackarider
    0,63 g
  • Sackaros
    0,49 g
  • Magnesium
    18,36 mg
  • Natrium
    83,82 mg
  • Niacin
    4,13 mg
  • Protein
    13,32 g
  • Riboflavin
    0,14 mg
  • Tiamin
    0,06 mg
  • Vatten
    81,68 g
  • Vitamin B12
    0,48 µg
  • Vitamin B6
    0,24 mg
  • Vitamin C
    0,30 mg
  • Vitamin D
    0,23 µg
  • Vitamin E
    0,67 mg
  • Zink
    0,97 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet