Grov Oxpaté med gräddsås och potatismos
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Gräddsås
- Kalvfond0,50 dl
- Vatten6 dl
- Vispgrädde3,50 dl
- Svartvinbärsgelé1 msk
- Potatismos1 kg
- Smör25 g
- Salt och peppar
- Vetemjöl2 msk
TILLAGNING
1. Värm Grov Oxpaté från djupfryst, med lock enligt tillagningsanvisningen på förpackningen.Tillaga i 100% ånga.
Gräddsås
1. Koka upp buljong och tillsätt grädde, Berikning Majsvälling och svart vinbärsgelé. Rör så gelén smälter.2. Rör ihop smör och mjöl till en kula. Vispa ner kulan i såsen och koka upp under omrörning.
3. Låt såsen småkoka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Kanske behövs lite mer gelé för att balansera smakerna.
TIPS!
Servera med din hemlagade potatismos.Detta recept på grov oxpaté med gräddsås och potatismos är lagat på Findus oxpaté som är en fin paté med klassisk smak gjord på finhackat oxkött och ägg.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)429,85 kcal
- Energi (kJ)1799,94 kJ
- Fett30,11 g
- Enkelomättade fettsyror4,97 g
- Fleromättade fettsyror0,84 g
- Mättade fettsyror13,71 g
- Fiber1,54 g
- Järn1,92 mg
- Kalcium119,75 mg
- Kalium494,90 mg
- Kolesterol49 mg
- Kolhydrat24,31 g
- Disackarider3,81 g
- Monosackarider1,62 g
- Sackaros0,64 g
- Magnesium36,32 mg
- Natrium437,94 mg
- Niacin5,54 mg
- Protein15,29 g
- Riboflavin0,32 mg
- Tiamin0,10 mg
- Vatten159,49 g
- Vitamin B120,28 µg
- Vitamin B60,26 mg
- Vitamin C9,94 mg
- Vitamin D1,13 µg
- Vitamin E1,30 mg
- Zink2,27 mg