Grov oxpaté med gräddsås och potatismos

Grov Oxpaté med gräddsås och potatismos

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Värm Grov Oxpaté från djupfryst, med lock enligt tillagningsanvisningen på förpackningen.Tillaga i 100% ånga.

    Gräddsås
    1.  Koka upp buljong och tillsätt grädde, Berikning Majsvälling och svart vinbärsgelé. Rör så gelén smälter.

  2. 2.  Rör ihop smör och mjöl till en kula. Vispa ner kulan i såsen och koka upp under omrörning.

  3. 3.  Låt såsen småkoka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Kanske behövs lite mer gelé för att balansera smakerna.

    TIPS!
    Servera med din hemlagade potatismos.

  4. Detta recept på grov oxpaté med gräddsås och potatismos är lagat på Findus oxpaté som är en fin paté med klassisk smak gjord på finhackat oxkött och ägg.  

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    429,85 kcal
  • Energi (kJ)
    1799,94 kJ
  • Fett
    30,11 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,97 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,84 g
  • Mättade fettsyror
    13,71 g
  • Fibrer
    1,54 g
  • Järn
    1,92 mg
  • Kalcium
    119,75 mg
  • Kalium
    494,90 mg
  • Kolesterol
    49 mg
  • Kolhydrater
    24,31 g
  • Disackarider
    3,81 g
  • Monosackarider
    1,62 g
  • Sackaros
    0,64 g
  • Magnesium
    36,32 mg
  • Natrium
    437,94 mg
  • Niacin
    5,54 mg
  • Protein
    15,29 g
  • Riboflavin
    0,32 mg
  • Tiamin
    0,10 mg
  • Vatten
    159,49 g
  • Vitamin B12
    0,28 µg
  • Vitamin B6
    0,26 mg
  • Vitamin C
    9,94 mg
  • Vitamin D
    1,13 µg
  • Vitamin E
    1,30 mg
  • Zink
    2,27 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet