
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Bönsoppa á 1,5 dl
- Vitlök2,50 g
- Gul lök, hackad35 g
- Smör25 g
- Vitvinsvinäger2 msk
- Grönsaksbuljong, pulver20 g
- Vatten8 dl
- Vispgrädde3 dl
- Romanabönor FINDUS 3191300 g
- Smör50 g
- Salt, peppar
- Syrad grädde á 1 msk
- Vispgrädde1,50 dl
- Citronsaft
TILLAGNING
Bönsoppa
1. Fräs hackad lök och vitlök i smör. Tillsätt vitvinsvinäger och sjud upp.MRS= Mätt Rätt & Slätt
TIPS!
Servera soppan med bröd och ett gott pålägg.Bönsoppa med syrad grädde är lagad på Findus bönpuré. Purén är gjord på finpasserade gröna bönor och kommer i lösfrysta bitar. Lämplig att använda till soppa.
2. Tillsätt bönpuré, vatten, grädde och buljong. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver och smör.
3. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt romanabönorna strax innan servering.
Syrad grädde
1. Häll upp grädde i en skål och häll i pressad citronsaft. Rör om och låt stå i ca 15 min. Syran kommer att göra att grädden tjocknar.2. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver. Ringla grädden över soppan vid servering.
Grov patékonsistens: Se ovan. Ersätt bönorna med Grov bönpaté 96012357.
Timbalkonsistens: Se ovan. Sila soppan och ersätt bönorna med Grön böntimbal 96008708.
Gelékonsistens: Uteslut bönorna och sila soppan. Förtjocka med Thick & Easy™ 96012898. Servera med geléad smörgås, se MRS.
Flytande konsistens: Sila soppan. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver 96013897, 2 msk/port. Uteslut bröd.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)294,61 kcal
- Energi (kJ)1232,54 kJ
- Fett25,58 g
- Enkelomättade fettsyror6,42 g
- Fleromättade fettsyror1,01 g
- Mättade fettsyror16,19 g
- Fiber2,46 g
- Järn1,57 mg
- Kalcium160,23 mg
- Kalium362,76 mg
- Kolesterol70,12 mg
- Kolhydrat11,15 g
- Disackarider3,99 g
- Monosackarider2,01 g
- Sackaros0,28 g
- Magnesium27,56 mg
- Natrium99,74 mg
- Niacin0,75 mg
- Protein4,52 g
- Riboflavin0,20 mg
- Tiamin0,12 mg
- Vatten181,11 g
- Vitamin B120,24 µg
- Vitamin B60,15 mg
- Vitamin C18,43 mg
- Vitamin D1,23 µg
- Vitamin E2,14 mg
- Zink0,61 mg